- 1 sütőtök (1,5 - 2 kg)
- 2 dl tejszín
- 2 db burgonya
- Só, bors, szerecsendió, vegeta
- Tökmag
A tököt és a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és feltesszük főni annyi vízben ami épp ellepi.
Beletesszük a fűszereket, és puhára főzzük.
Ha megfőtt a tök és a burgonya, állandó keverés mellett bele csorgatjuk a tejszínt, felforraljuk, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk.
Pirított tökmaggal és tejszínnel díszítjük.
Mint a megszokott lencselevesnél, itt is praktikus beáztatni a lencsét 4-5 órára, ha nem kuktában készíted. A lencsét megmostam és kétszer annyi vizet öntöttem rá, mint a lencse me...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűKevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Mielőtt elkezdene lepirulni, beledobjuk a szintén apróra vágott fokhagymát. Ezzel csak addig pirítjuk, amíg a fokhagyma ill...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sárgaborsót főzés előtt 1 órával hideg vízbe áztatjuk és leszűrjük. Ezután az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, megszórjuk fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a sárgabo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát megdinszteljük, rádobjuk a felkockázott húst, megpirítjuk, kis vizet aláöntünk, és pirosparikával, sóval ízesítjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kömén...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű