2 fej hagyma
70 dkg sertéscomb
pirospaprika
70 dkg burgonya
1 kg zöldbab
2,5 dl tejföl
1,5 l víz
1,5 ek liszt
5 g fokhagyma
kömény
bors
5 babérlevél
Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, rádobjuk a felkockázott húst, megpirítjuk, kis vizet aláöntünk, és pirosparikával, sóval ízesítjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a köményt, borsot és a babérlevelet, majd pörköltnek megfőzzük.
A burgonyát kockára vágva külön majdnem teljesen megfőzzük.
A babot külön majdnem teljesen megfőzzük.
A pörköltbe öntjük a babot, burgonyát a levükkel együtt. Ezt még felöntjük a vízzel, ha felforrt, a tejfölllel és liszttel behabarjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát félfőre vágjuk, a répát karikára, a zellert kockára. Egy nagyobb lábasban kevés olajat hevítünk, s a hagymát kb. 10 percig pároljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sonka főzőlevéhez öntünk 5-8 dl vizet, attól függően, hogy milyen sós a lé, és feltesszük melegedni. A főtt sonkát kisebb darabokra vágjuk vagy tépkedjük, és a sonkaléhez adjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst beletesszük egy fazék vízbe, úgy hogy a víz ellepje. Felforraljuk, majd miután felforrt, leöntjük róla a vizet. Ez után újra felengedjük vízzel az edényt, egy kicsit többel,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először a húsgombócokat készítem el, hogy kicsit össze érjenek az ízek. A darált húst a tojással, a fűszerekkel, és a vízbe áztatott, és jól kinyomkodott zsemlével alaposan össz...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű