menu

Családireceptkönyv.hu

Sonkás zöldbableves


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


sonka
zöldbab
krumpli
zöldségek
hagyma
olaj
liszt
tejföl

Elkészítés:


30-40 dkg nyers, füstölt sonkát(esetleg füstölt, főtt tarját) kb gyufásdoboz méretű, 1-2mm vékony szeletkékre darabolunk, kevés olajon megpirítjuk. Ha szép piros, meghintjük 3-4 evőkanál liszttel, gyorsan összekeverjük, picit együtt pirítjuk (ettől nagyon finom ízű lesz majd a levesünk), majd 1-2 jó evőkanálnyi törött paprikát szórunk rá, átforgatjuk, ügyelve, hogy sem a liszt, sem a paprika ne égjen meg! Felöntjük bőven hideg vízzel, és gyakran kevergetve felforraljuk. Ha felforrt, hozzáadunk 1kg tisztított (vagy fagyasztott), összeaprított sárga csövű zöldbabot, a felaprított zöldségeket (3-4 szál sárgarépát, 2-3 szál fehérrépát, kb. 1kg krumplit megtisztítunk, egyforma kis kockákra darabolunk), hozzáteszünk még1 fej megtisztított vöröshagymát, ízlés szerint sót, esetleg egy kevés vegetát. (Ha üveges, konzerv babot használunk, azt csak akkor tegyük bele, ha a sonka és a zöldségek megpuhultak, és már csak össze kell forralni.) Készre főzzük. Friss kenyérrel, tejföllel kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Félegyházi/Tázlári étel, Tóth mamától tanultam az elkészítését.
A hagyományos levesnél sűrűbb, nagyon ízletes, kiadós "egytálétel",

Sonkás zöldbableves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ramen leves - sertés-szűzpecsenyéből
Ramen leves - sertés-szűzpecsenyéből

A szűzpecsenyét vágjuk vékony szeletekre, majd keverjük össze a szójaszósszal úgy, hogy az egyenletesen oszoljon el a hússzeletek felületén. 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spárgaleves
Spárgaleves

A vajon átpárolom a felaprított spárgákat és megszórom liszttel. Felengedem zöldséglevessel és kiforralom. Alaposan leturmixolom és simára kevert kefirt adok hozzá.

Elkészítési idő: 15
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SAVANYÚ KÁPOSZTA LEVES FÜSTÖLT HÚSSAL
SAVANYÚ KÁPOSZTA LEVES FÜSTÖLT HÚSSAL

80 dkg füstölt sertéscombot, babérlevéllel, vöröshagymával, egész fekete borssal, fokhagymával ízesített vízbe oda tettem főni. A víz egy ujjnyira lepje el a húst. Amikor a füstö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ALICA
Böjti gyökérleves
Böjti gyökérleves

A zöldségeket megtisztítjuk és felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, majd 1-2 perc után a többi zöldséget. Kevergetve addig sütjük, amíg a zöld...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk