1 db közepes hagyma
diónyi zsír
1 evőkanál liszt
1 teáskanál őrölt pirospaprika
2-3 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
4 db tojás
4 kisebb metszés kolbász (kb. 8-10 cm-es darabkák)
Só
frissen őrölt bors
ecet
A tálaláshoz:
tejföl
friss kenyér vagy pirítós
A hagymát felkockázzuk, és a zsíron üvegesre sütjük. Majd rászórjuk a lisztet, elkeverjük, a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát is, és felöntjük 1,5 liter hideg vízzel. A tűzre visszatéve beletesszük a sót, a borsot, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és a kolbászokat. Forrás után lassú tűzön kb. 20-25 percig főzzük. Ezután ecettel ízesítjük, majd beleütjük a tojásokat, ügyelve arra, hogy egészben maradjanak. Ezt követően még 6-7 percig főzzük a levest. Forrón tejföllel, friss fehér kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.
A burgonyát hámozom, darabolom és sós vízben megfőzöm, levét leöntöm majd jó lesz a leveshez. Mikor kihűlt hozzáadom a lisztet és a tojást, össze dolgozom, kis darabokat vágok le...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A zsíron dinszteljük meg az egyik apróra vágott hagymát. Mikor a hagyma már puha, tegyük hozzá az apró kockákra vágott paprikát és paradicsomot. 2. Adjuk hozzá a húst is, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPörkölt alapot készítünk, de teszünk bele köményt, babérlevelet és fokhagymát is. Amikor a pörkölt félig vagy inkább 3/4-ig kész, felöntjük vízzel és beletesszük a krumplit, majd k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző este a babot átválogatom és beáztatom. Másnap a zöldségekkel felteszem főni, a vízbe só helyett ételízesítőt szórok. A körmöket megmosom és egyben hagyva, másik edényben bő v...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes