500 g carne tocata vita si porc
-2 cartofi
-2 oua
-4 catei de usturoi
-1 morcov
-1 ceapa
-1 legatura marar
-1 felie paine
-200 g faina
-ulei
-sare si piper
Pentru sos
-300 g suc de rosii
-1 lingura zahar
-2 linguri otet
-3 catei de usturoi
-2 foi de dafin
-sare si piper
Toci ceapa si mararul , apoi pisezi usturoiul. Dai cartofii si morcovul pe razatoare, inmoi felia de paine in putin lapte sau apa, apoi le storci bine .
Amesteci cu carnea tocata ceapa, mararul, ouale, morcovul , cartofii si potrivesti gustul cu sare si piper. Amesteci bine si faci chiftelutele in ce forme vrei.
Incingi uleiul dai chiftelutele prin faina sau nu, si le rumenesti , dupa care le scoti pe hartie absorbanta.
Pentru sos amesteci sucul de rosii cu zaharul, otetul, piper , sare , usturoiul pisat , foile de dafin si le fierbi intr-o cratita la foc mic.
Cand incepe sa fiarba adaugi chifelutele si le lasi sa fiarba la foc mic 15 minute.
http://vreaudouaportii.ro/chiftelute-marinate/
1 evőkanál olajban megpirítjuk az apróra vágott hagyma felét, megforgatjuk benne a rizst és vízzel felengedjük. Húsleves kockával ízesítjük és puhára főzzük. Közben megpirítjuk a m...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA zöldbabot egy csipet sóval megfőzzük majd leszűrjük és félretesszük. A fej kockára vágott hagymát kis olajban megdínszteljük, majd beletesszük a darálthúst megfűszerezzük, és f...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesFőzzük meg héjában a krumplit és a tojásokat is. Mindkét alapanyag ha megfőtt, pucoljuk meg, és vágjuk őket szeletekre. Míg a krumpli és tojás fő, addig vágjuk fel a kolbászt is k...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA szikkadt zsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk. A zsemléket tejbe mártjuk, de csak annyi időre, hogy ne ázzanak puhára, csak a magukba szívott tejtől kissé megpuhuljana...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz