1 kg paradicsom, héja és mag nékül
1 piros paprika, megmosva, megtisztítva, kis darabokra vágva
0,5 uborka, hámozott, magozott és darabokra vágva
2 fej vöröshagyma, durvára vágva
2 gerezd fokhagyma, durvára vágott
40 g mandula
1 chilli
A tengeri só a malom
cukor
1 citrom, leve
fekete bors
50g vaj pirítós kéreg nélküli
2 evőkanál balzsamecet
4 evőkanál olívaolaj
Paradicsom, paprika, uborka, hagyma, fokhagyma keverjük mandula és chili. Szezon tengeri sóval, cukorral, citromlével, borssal. betölt a hűtőszekrényben egy éjszakán át. A következő napon, keverjük össze a zöldségeket a kapott levet egy élelmiszer-feldolgozó, hígítjuk egy kevés jéghideg vízzel. A pirítóst balzsamecettel és olívaolajjal ázni, és keverjük lassan kötelező.
Tápérték információ adagonként
körülbelül 314 kcal / 1425 kJ , 8 g fehérje , 22 g zsír , 24 g szénhidrát
A nyakakat darabolom, a szárnytöveket megtisztítom, megmosom, egy nagy fazékba teszem. Felengedem kb. 3 liter vízzel, lassan felforralom, lehabozom. Sózom, belelógatom a teatojást,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkét megmosom és odateszem főni hideg vízben. Amikor feljön a habja kis lyukú szűrővel leszedem. Mehet bele a só,bors és sorban a megtisztított zöldségek. Gyöngyözve hagyom...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: KözepesA felkockázott hagymát olajon dinszteljük meg, adjuk hozzá a hámozott, felkockázott zöldségeket, a rizst, a zúzott fokhagymát, pároljuk 3-4 percet a keveréket, majd öntsük fel 1 li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA combokat megmossuk, a vízzel, babérlevéllel, szegfűszeggel, borókabogyóval és a sóval kb. 30 percig főzzük. A sárgarépát, hagymát és a pórét megtisztítjuk, mossuk, félbevágjuk....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű