menu

Családireceptkönyv.hu

MÁKOS GUBA TORTA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:
8 db kifli (szikkadt)
1 l tej
3 db tojássárga
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
10 dkg vaj
15 dkg darált mák
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
1 mk őrölt fahéj
3-4 ek sárgabaracklekvár
Vaníliás krém hozzávalói:
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
2,5 dl tej
1 cs vaníliás pudingpor
20 dkg vaj
2 db tojássárga

Elkészítés:


A kiflit érdemes előző nap megvásárolni, hogy egy kicsit megszikkadjon, majd mielőtt felhasználnák vékonyan karikázzuk fel.
A tejhez adjuk hozzá a vajat, majd melegítsük össze. A tojások sárgáját keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd állandó keverés mellett csorgassuk a tejhez. Ezután kevergetve főzzük pár percig, hogy egy kicsit sűrűbb legyen.
A felkarikázott kiflire szórjuk rá a darált mákot, az őrölt fahéjat, adjuk hozzá a mazsolát, és a reszelt citromhéjat, majd keverjük össze.
Öntsük rá a felfőzött tejet, óvatosan forgassuk össze, és hagyjuk pár percig állni, hogy a kifli felszívja a folyadékot.
A tortaformát zsírozzuk ki, és szórjuk meg zsemlemorzsával, majd öntsük bele a mákos kiflit. Ezután kanalazzuk rá a lekvárt, majd egyenletesen kenjük el a kifli tetején. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 percig.
A sütőből kivéve hagyjuk a formában kihűlni, majd helyezzük rá egy tálcára.
A vajat keverjük simára a fele mennyiségű porcukorral. A tojássárgát keverjük simára a maradék porcukorral, a vaníliás cukorral, és a pudingporral. Ezután keverjük hozzá a tejet, majd állandó kevergetés mellett pár perc alatt, főzzük sűrűre, majd hűtsük ki teljesen.
Amikor a puding teljesen kihűlt, apránként keverjük hozzá a cukros-vajhoz, hogy egy könnyű, sima krémet kapjunk. A teljesen kihűlt torta tetejére egyenletesen kenjük rá a krémet, majd tegyük be a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
A habtejszínt verjünk kemény habbá, majd ízlés szerint díszítsük ki a tortát.

MÁKOS GUBA TORTA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszos keksztekercs
Kókuszos keksztekercs

A darált kekszhez adjuk hozzá a kakaóport, a porcukrot. A tejbe keverjük bele a rumot vagy a rumaromát, és fokozatosan adjuk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk. Osszuk el k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mandulacsók
Mandulacsók

120fokos sütőben kb 20 perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Édesburgonya Browni
Édesburgonya Browni

A kókuszzsírt a csokival vízgőz fölött felolvasztjuk. A kakaóport és a kókuszreszeléket egy tálkába mérjük, összekeverjük. A tojásokat az eritrittel robotgéppel kihabosítjuk. hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ribizlis pite
Ribizlis pite

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást, majd az egészet jól összedolgozzuk.Ha a tészta nem állna össze, pár csepp jéghideg vizet le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk