1 nagy csirkemell
2 dl tej
4 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
15 dkg gomba (konzerv)
petrezselyemzöld
10 dkg reszelt ementáli
olívaolaj
só, bors
A húst megmossuk, majd nagy szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Így a hús megpuhul, csodás íze lesz és gyorsan megsül. Közben a gombát, a paradicsomot a maradék fokhagymát és a petrezselyemzöldet robotgéppel összedolgozzuk. Nem kell teljesen pépesíteni, maradjon darabos. A húsokat egy tányérra tesszük, sózzuk és borsozzuk, minden szeleten elkenünk egy adag gombás pépet és elosztjuk rajtuk a reszelt sajtot. Feltekerjük és hústűvel rögzítjük ha szükséges, majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal és beletesszük a húsokat, átkenjük olajjal. 180 fokon sütjük 30 percen át és már kínálhatjuk is! Tálaláskor megszórhatjuk friss zöldpetrezselyemmel.
A brokkolit mosd meg, szedd rózsáira, és főzd roppanósra körülbelül öt perc alatt. Figyelj, mert gyorsan szétesik. Szűrd le, és csepegtesd le. A csirkemellet tisztítsd meg, és vágd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveskockát feloldjuk 0.5 dl forró vízben. A májat kisujjnyi csíkokra vágjuk,kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, bele a máj, fűszerek, kevergetjük és 5 perc múlva felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlét beáztatjuk a tejbe/vízbe.. A csirkecombokat letisztítjuk, megmossuk, a vizet leitatjuk róla és besózzuk, borsozzuk, a bőre alatt is. A májat megmossuk, levagdossuk az e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet aránylag vékony szeletekre vágjuk, és egyenként egy kicsit megklopfoljuk, hogy jó vékonyak legyenek. 2. Jól megízesítjük őket a kedvünkre való fűszerekkel....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz