Hozzávalók (2 főre):
A chia pudinghoz:
• 3 ek chia mag
• 2 dl mandulatej
• 1 ek méz/ juharszirup/agave szirup
• 1 ek vaníliakivonat
Az eperszószhoz:
• 250 g eper
• 2 tk barnacukor
A megmosott, kicsumázott és felnegyedelt epreket a barnacukorral együtt egy lábasba tesszük és egy pár percig összerottyantjuk. Egy villával vagy krumplinyomóval kissé összedolgozzuk. Ha elkészült, hagyjuk akár egy estén keresztül teljesen kihűlni. A chia magot, mandulatejet, mézet és vaníliakivonatot alaposan elkeverjük és minimum 4 órát, de inkább egy estét hűtőben pihentetjük. Másnap alaposan összeverjük a chia magot és kezdődhet a rétegezés. Először egy réteg chia puding jön, rá egy adag eperszósz, majd megint chia puding és ezt addig ismételjük, amíg van hozzá alapanyag. Mentával díszítjük.
Dagasztás után duplájára keleszteni,formázás után sütőpapíros jénaiba tenni,kis idő múlva/5-10 perc/bevágni pengével,díszíteni,saját ízlés szerint.1 órát hagyjuk a jénaiban kelni,l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a zsemléket langyos vízbe beáztatjuk, majd amikor már teljesen megszívták magukat, jól kinyomkodjuk, és félretesszük. Egy tálba beletesszük a darált húst, majd hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgaborsót megmossuk, majd két és félszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a kurkumát, garam masalát, cayenne borsot, fekete borsot, és kis lángon felforraljuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és beleöntjük a langyos tejet. Belerakjuk a puha vajat és a tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű