menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához: 6 nagyobb tojás 2-2,5 dkg DW 1:4 édesítő csipet só 1,5 dkg Szafi Fitt zsírszegény kakaópor 1,5 dkg Szafi Fitt útifű maghéj 2 dkg Szafi Fitt kókuszreszelék

Krémhez: 45 dkg cukkini (nyers, de pucolt mennyiség) 25 dkg cukrozatlan gesztenyemassza 2-3 dkg DW 1:4 édesítő ízlés szerint rum(aroma) és vanília 20 g zselatin 0,5 dl víz 1 dkg Szafi Fitt útifű maghéj

Elkészítés:


Gesztenyés szelet Egy egyszerű, semmi különleges hozzávalót nem igénylő, kicsit furfangos sütemény ez a gesztenyés torta - ami készülhet tepsiben is természetesen. Most csak egyszerűen középre kentem az összes krémet, de úgy is kivitelezhető, hogy a töltelék egy részét kihagyom és azzal bevonom a külsejét. Maga a krém bármilyen gyümölccsel gazdagítható, esetleg lekvár kenhető alá, szóval csak a fantáziánk szab határt, mit hozunk ki az otthon egyébként is fellelhető alapanyagokból.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket a sóval kemény habbá verjük, majd az édesítővel szép fényesre. Óvatosan hozzákeverjük a tojások sárgáit, végül pedig a szárazanyagokat. 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt megsütjük, a nyitott sütőben langyosra hűtjük. A cukkinit puhára főzzük, krémesre turmixoljuk, majd alaposan elkeverjük az édesítővel, a rummal, vaníliával és a gesztenyemasszával. A vízben lassú tűzön feloldjuk a zselatint, majd a krémhez keverjük, végül az útifű maghéjjal is tovább sűrítjük. Megkóstoljuk, szükség esetén utánízesítjük. A tésztát kettévágjuk, megkenjük a töltelékkel, rárakjuk a tetejét, amit tálaláskor porrá őrölt eritrittel szórtam meg.

Trükkök, tippek, praktikák:


Triplaszathmary

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Mennyei kókuszkrémes finomság
Mennyei kókuszkrémes finomság

Tészta: Keverjük össze az olajat a liszttel. Addig adagoljunk és keverjünk hozzá vizet, amíg össze nem áll a masszánk. Lisztezett deszkán kisodorjuk és 20 cm x 30 cm-es sütőtálb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Papagáj torta
Papagáj torta

A cukrot a margarinnal valamint a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet és a sütőport. A tésztát három részre osztjuk. Az egyik részhez hozzákeverjük a puncs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tarkedli
Tarkedli

A lisztet tálba szitáljuk. Az élesztőt ½ dl langyos, enyhén cukrozott tejben felfuttatjuk. A liszt közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, majd hozzáadju...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Vargabéles
Vargabéles

A tésztát kifőzzük forrásban lévő vízben, leszűrjük, hűtjük. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját, a cukor felét (7dkg), a vaníliáscukrot, a citrom reszelt héjá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk