csirkecombok
vöröshagyma
fokhagyma
olajbogyó, kapribogyó (elhagyható)
bazsalikom, zsálya
paradicsompüré, vagy sok paradicsom
gomba
padlizsán
cukkini
Kevés vizet öntünk a tepsibe. Beletesszük a csirkecombokat egymás mellé, megsózzuk, megborsozzuk őket.
A nem túl kis darabokra vágott zöldségekkel beborítjuk a csirkecombokat.
Az egészet megszórjuk fokhagymával, a fűszerekkel. Leöntjük a paradicsompürével. A tepsit lefedjük (sütőpapírral, aztán alufóliával), és közepes lángon addig sütjük, amíg a hús finom puha nem lesz. Időnként átkeverhetjük.
A tepsit nem szabad nagyon telepakolni, csak félig, mert sok levet enged az étel.
Rizzsel is tálalhatjuk, de magában is finom. :)
orvosi rendelő "Szív és egészség" magazinból
Serpenyőben 1-2 evőkanál olívaolajon a csirkemell csíkokat megsütjük, amit előzőleg ízesítjük sóval, borssal és grill fűszerrel, ha kész, tányérra szedjük. A visszamaradt olívaola...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: KönnyűFelforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a meghámozott, finomra vágott hagymákat. Hozzáadjuk a megmosott, felaprított paradicsomot, meghintjük a cukorral, és kissé lepirítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKifőzöm a tésztát és leszűröm. Beáztatom a mazsolát. A tejszínt,tojásokat ,cukrot mazsolát, tésztát összekeverem , kizsírozott Jénai tálba öntöm és 150 fokon szép pirosra süt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetur...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű