6 csirkecomb, 70 dkg megtisztított burgonya, 1 nagy paradicsom, 4 gerezd fokhagyma, fél teáskanálnyi curry, 0,5 dl száraz vörösbor, só, bors, olaj.
A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összeturmixoljuk és belekeverjük a curryt és a vörösbort is, ráöntjük a húsra. 2-3 evőkanálnyi olajat is eloszlatunk rajta és 40-45 percen át 180 fokos sütőben sütjük. Időközben a húsokat megforgatjuk, hogy minden oldaluk jól megpiruljon.
A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és kiolajozott, hőálló edénybe tesszük. A húst nagyobb darabokra vágjuk és a tetejére tesszük. A paradicsomlébe keverjük a fűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtésztához A burgonyát sós vízben megfőzzük, összetörjük, és kihűtjük. Összekeverjük a tojással, zsírral, a cukorral, egy csipet sóval és annyi liszttel, hogy jól formázható, nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForrósítsuk fel a serpenyőt, tegyük bele a zsírt vagy olajat, ezt is melegítsük fel, majd tegyük bele a káposztát, és magas hőmérsékleten pirítsuk, közben kavargassuk meg 1-2 perce...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHúst összekeverjük a párolt rizzsel, 1 tojással, petrezselyemmel, sóval, borssal. Tepsi, vagy jénai alját kiolajozzuk, a hosszában kettévágott paprikákat megtöltjük a masszával...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű