Csirkeszárnyak, comb és csirkemell csíkok besózva
Tempura:
4 ek liszt
kb_ 2 dl víz
1 kefír vagy joghurt
só, bors, fokhagyma
1kk. sütőpor
1 ek . étkezési keményítő
Kb palacsintasűrűségű legyen
Ebbe beletesszük a csirkedarabokat
Fűszerek: kb 15 dkg kisztbe keverve
2/3 teáskanál só
fél teáskanál kakukkfű
fél teáskanál bazsalikum
1/3 teáskanál oregánó
egy teáskanál zellersó
egy teáskanál feketebors
egy teáskanál szárított mustár
4 teáskanál paprika
2 teáskanál fokhagymasó
egy teáskanál őrölt gyömbér
3 teáskanál fehérbors
A kukorica pelyhet durvára törjük, belekeverjük a fűszereket, kb 1/3 arányba zsemlemorzsát és 1 ek étkezési kemény.
Sütéskor a tempurából ebben forgatjuk meg a húst és sütjük.
1. A combokat olívaolajban elkevert provence-i fűszerkeverékkel bedörzsölöm, a bőr alá helyenként fokhagymadarabokat helyezünk. 2. A krumpli szeleteket egy tűzálló tálba szórju...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet megmossuk, apró kockákra vágjuk és befűszerezzük. Közben a brokkolit forrásban lévő vízbe helyezzük és (nem full puhára!!!) roppanásig főzzük. A hagymát szintén feld...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk és egy kevés magyaros fűszerkeverékkel befűszerezzük. 2. Egy felszeletelt csirkemellet rárakunk a szalonnára, megkenjük kréms...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: A májat kevés, enyhén sós vízben megfőzzük, ( én a levesben főztem, de 25 dkg máj és 25 dkg zúza) majd hagyjuk hűlni és felszeleteljük kis kockákra, egy tálba tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű