0,5 kg szilva
1 fej lila hagyma
2 g. fokhagyma
balzsamecet
fahéj
barna cukor
gyömbér
vörös bor
narancshéj és leve
szegfűszeg
A lila hagymát szálasra felszeletelem, és olajban dinsztelem.Rádobom a felszelt fokhagymát, picit hagyom pirulni, de nem égetem meg! Felöntöm a balzsam ecettel és a vörös borral, rá dobom a szilva darabokat és ízlés szerint fűszerezem. Dzsem szerűre főzöm.
Variálható még almával, körtével, birs almával stb.
Sült húsokhoz kiváló!
3 ek cukrot megolvasztunk egy edényben kevergetve. A hideg tejben keverjük el a pudingport, ha mézszínűre karamellizálódott a cukor, öntsük rá a tejet. Sisteregni fog, olyan, mint...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőpapírral bélelt tepsin 30 perc alatt egészben megsütöttem a paprikát. Amint kihűlt, héját lehúztam, villával összetörtem és hozzákevertem a túrót. Kapott egy nagyobb löttyintés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Összekeverni és kenni a sertéshúsra ész nélkül.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz♥ Az 1. változathoz az alaposan megmosott citrom és narancs héját vékonyan lehámozzuk - legegyszerűbb zöldséghámozóval - úgy, hogy a belső fehér része ne maradjon a héjon. Nagyon k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű