menu

Családireceptkönyv.hu

Bajor húsgombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 adag
70 dkg darált sertéshús (comb)
2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
2 csapott ek finomliszt
2 dl főzőtejszín
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
csípős fűszerpaprika ízlés szerint

Elkészítés:


Először a 70 dkg darált húst (comb) fűszerekkel összekeverjük (bors, só, majoranna, erős paprika, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma és 1 tojás), mintha fasírtot készítenénk, csak nem teszünk bele kenyeret. Miután jól elkevertük a húst a fűszerekkel, kis gombócokat formázunk belőle, és félretesszük.
Ezután a pörköltalapot készítjük el. Hagymát (1 fej vöröshagyma) dinsztelünk, majd fűszerezzük borssal, sóval, pirospaprika, majorannával és 1 gerezd fokhagymával. Ha ez készen van, akkor rápakoljuk a kis gombócokat, és felöntjük annyi vízzel, hogy a kicsi gombócok teteje picit kilátszódjon.
Lefedjük fedővel, és megvárjuk, még megfő. Ez kb. 40-50 percet vesz igénybe.
Amikor megfőttek a gombócok jénaiba szedjük őket.
A pörkölt alapú főzővízbe (ami alatt tovább ég a gáz) kb. 2 csapott ek lisztet teszünk. Csomómentesre keverjük, és ha ez megvan, felöntjük 2 dl főzőtejszínnel. Megvárjuk, még rottyan egyet a mártás, ha ez megvolt levesszük a tűzről. Egy másik tálba külön kiszedjük a mártást.
Végül nokedlit szaggatunk hozzá és ezzel tálaljuk a gombócokat, majd a tetejére öntünk egy keveset a mártásból. Nagyon laktató étel, savanyú uborkát kínálunk mellé.

Bajor húsgombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


Veres
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bogi
Aszalt gyümölcsös zabkása
Aszalt gyümölcsös zabkása

A zabpelyhet, a feldarabolt aszalt gyümölcsöket, ízlés szerint a vaníliás cukrot, valamint a vizet / növényi tejet egy kis lábasba öntjük, megkeverjük és feltesszük főzni. Fontos –...

Elkészítési idő: gyors!
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Svéd húsgolyó (bmintbalázs)
Svéd húsgolyó (bmintbalázs)

A svéd húsgolyó elkészítéséhez vágd nagyon apróra a hagymát, és 4 dkg vajon párold meg kb. 10 perc alatt üvegesre, alacsony lángon. A cél, hogy puhuljon meg, de ne barnuljon! Közb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Székelykáposzta
Székelykáposzta

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vadas zsemlegombóccal recept
Vadas zsemlegombóccal recept

Elkészítése: A húst az egész vöröshagymával, egy kanál ecettel, korianderrel, babérlevéllel (ha kisebb a babérlevél az egészet beletehetjük, ha nagyobb akkor csak a felét) és eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk