80 dkg burgonya
5 dkg vaj
1,2 kg csirke
20 dkg paradicsom
1 cs. zöld-petrezselyem
2-3 dl húsleves
15 dkg Pannónia sajt
1 dl tejszín
őrölt fehér bors, só
Ennek az ételnek az a különlegessége, hogy minden anyagot nyersen teszünk az edénybe, légmentesen lezárjuk, így az ízek, aromák megmaradnak és különlegesen jó ízű ételt nyerünk.
Egy tűzálló tálat alaposan kikenünk vajjal, majd az aljára egy sor burgonyakarikát rakunk. Erre szórjuk a vékony szeletekre vágott póréhagymát. Kissé megsózzuk, kevés őrölt fehér borssal meghintjük. Ezután a besózott csirkedarabok jönnek, amelyekre ismét burgonyakarikákat teszünk. Karikákra szelt paradicsom és apróra vágott zöldpetrezselyem következik, majd ismét csirke és póréhagyma. Végül burgonyával zárjuk a sort, amelyre vajdarabkákat teszünk.
Ráöntjük a húslevest, alufóliával lezárjuk és közepes hőmérsékletű sütőben kb. 1 órát pároljuk. Ezután a fóliát eltávolítjuk, gazdagon meghintjük reszelt Pannónia sajttal és meglocsoljuk egy kevés tejszínnel. Visszatesszük a forró sütőbe és addig sütjük, ameddig a sajt teljesen megolvad a tetején.
Egy nagy serpenyőben kevés olajon puhára pároljuk a szeletekre vágott hagymát. Amikor puha, megszórjuk barnacukorral és addig pároljuk, amíg a cukor felolvad és a hagyma karamelliz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHúsgombóc készítése: A húsgombóc hozzávalóit tegyük egy tálba (a rizst nem kell megfőzni!), és kézzel nagyon alaposan gyúrjuk össze. Ha időközben felforrt a vizünk, akkor vizes ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát szokásos módon megfőzzük. Nem puhára, csak "ressre"! Amíg a tészta fő, ledaráljuk a sonkát. A tésztát leszűrjük, a főzőedénybe visszatesszük, és összekeverjük a sonkamas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit a liszttel, a tojásokkal és a sóval, borssal aprítsd össze masszává. A cukkinis masszát simítsd egy kizsírozott vagy sütőpapírral ellátott tepsibe, és a tetejét szórd m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű