80 dkg borjúlapocka
2 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db tv paprika
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
1 dl tejszín
5 dkg zsír
1 csipet őrölt köménymag
1 ek fűszerpaprika
só, fehér bors ízlés szerint
A finomra aprított vöröshagymát zsírban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, kevés vízzel azonnal felengedjük és beforraljuk. Ha zsírjára lepirult, beletesszük az egyenletes kockákra vágott borjúhúst, megsózzuk, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a fehér borsot és az őrölt köménymagot. Fedő alatt, gyors tűzön pároljuk. Óvatosan megkeverjük, ha a zsírjára lesült, mindig egy kevés vizet öntünk alá, hogy a pörkölt rövid lében párolódjon. Mikor kissé puhulni kezd, a paprikát kockára, a paradicsomot cikkekre vágva hozzáadjuk, és ezzel tovább pároljuk. Amikor majdnem megpuhult a hús, a pörkölt levének tartalmasnak, nem túl sűrűnek és nem túl hígnak kell lennie. A tejfölt elkeverjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a pörkölthöz, majd készre pároljuk.
Elsőként leöntjük a rizstésztát egy liter forró (nem forrásban lévő) vízzel, és kb. 10 percig hagyjuk puhulni. Ezalatt előkészítjük a többi hozzávalót. Apró darabokra vágjuk az újh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót egy tálban villával jól szétnyomkodom, majd a közepébe ütöm a tojások sárgáját, és hozzáadom a cukrot, a tejfölt, a sót, és jól elkeverem őket. A tojások fehérjét verjük ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázom, fűszerezem, vegeta, bors, majoranna, fokhagymakrém, elkezdem sütni. A leveles tésztát méretre vágom a sütőedénybe, villával megböködöm, kikenem olajjal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a meglangyosított tejbe keverjük a cukorral és langyos helyre téve felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük és a felfuttatott tejet lassan hozzáadagolva, csom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű