menu

Családireceptkönyv.hu

Francia recept: serpenyőben sült libamáj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: libamáj, liszt, olaj, só, bors
Elkészítése: A megtisztított libamájszeletek egyik oldalát sózzuk, borsot őrlünk rá és megszórjuk liszttel, majd megfordítva a másik oldalát is belisztezzük. Serpenyőben olajat forrósítunk, majd a libamájszeleteket belehelyezve mindkét oldalát megsütjük. (Aki a jól átsült libamájat szereti az inkább vékonyabb szeleteket vágjon, vagy ha mégsem sült át kedve szerint, akkor vágja félbe a szeleteket és a friss vágáslapot süsse tovább.)
20081221_110_resize

A libamáj elészítésének még akad számos fogása, trükkje és igazán gazdag ízkombinációkat tesznek lehetővé a már említett füge, alma párokon túl más gyümölcsök is, mint az őszibarack redukció (például levendulával), vagy a sárgabarack. A sárgabarack még tökéletesebb is, ha Tokaji aszú is keveredik a libamáj közelébe.

Francia recept: serpenyőben sült libamáj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sült brokkolis karfiol saláta
Sült brokkolis karfiol saláta

A karfiolt és a brokkolit kisebb rózsákra szedjük, összeforgatjuk 3 ek olajjal, sózzuk, borsozzuk, tepsire rakjuk, és 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. A dresszing hozz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bulgursaláta zöldekkel (Sóbors)
Bulgursaláta zöldekkel (Sóbors)

A bulgurt mossuk át alaposan. Tegyük egy lábasba, öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk meg. Várjuk meg, amíg felforr, majd főzzük 5 percig. Ekkor vegyük le a tűzhelyről,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
ÉDESBURGONYA SALÁTA
ÉDESBURGONYA SALÁTA

Melegítsd elő a sütőt 200c-ra. A felkockázott édesburgonyát keverd össze az olívaolajjal, sózd, borsozd. Egy nagyobb tepsiben süsd kb. 20 percig, amíg megpuhul. Közben készítsd e...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Narancskehely
Narancskehely

A narancsokat jól megmossuk, megtöröljük és meghámozzuk. A belsejüket áttörjük. A tojásokat elkeverjük a porcukorral, beletesszük a vaníliás cukrot és a tejjel föleresztve kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk