250 g BROLL gluténmentes süteményliszt
4 tojás
140 g cukor
1 cs. sütőpor
250 g vaj vagy 200 g zsír
2,5 dl tej
2 ek. kakaópor
A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem, majd félretettem. Én vajat használtam - pedig Nóri (Tündérkeresztanya) szerint zsírral még finomabb a végeredmény -, hozzáadtam a cukrot, majd robotgéppel kikevertem. Mehetett bele a 4 tojássárgája, majd szépen adagoltam hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, és robotgéppel krémesre kevertem.
A lisztes masszát kettéválasztottam, majd az egyik felét kakaóporral megszíneztem - és adtam hozzá még egy kevés tejet, mert így egy picit sűrűbb lett. A felvert tojásfehérjét is kettészedtem, egyik felét a "fehér", másikat a "fekete" részhez adtam és óvatosan dolgoztam bele, hogy ne törjem össze a habot.
Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, beleöntöttem először a fehér, majd a kakaós tésztát és villával kicsit "megbolygattam", hogy itt-ott elegyedjenek a színek.
A már kimagozott cseresznyét megforgattam egy kis rizslisztben, majd így szórtam a sütemény tetejére.
175 fokos sütőben kb. 30 percig sütöttem.
Nagyon könnyű és szaftos süti lett a végeredmény, nálunk mindenkinek nagyon ízlett. :)
Keverje össze a sót, borsot, fokhagymát és hagymaport, kakukkfüvet, rozmaring és paprika * A csirkecombokat mindkét oldalon ízesítjük a fűszerkeverékkel * Csavarja be az ízes...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. Első lépésben tedd oda a tűzhelyre a lábast, öntsd bele a csillag tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot, a kardamomot és a rizst. 2. Keverj egyet rajta és forrald fel kis lángo...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tésztát gyorsan összegyúrjuk, 30 percre betoljuk a hűtőbe, hogy pihenjen kicsit. Pihenés után két gombócra osztjuk, kinyújtjuk, egyik lapot ráhelyezzük a tepsire, megszórjuk gm k...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű