30 dkg darált hús
2 gerezd fokhagyma
só
bors
3-4 ek zsemlemorzsa
1 tojás
kevés piros arany
A szószhoz:
20 dkg csiperke szeletelve
1 közepes hagyma aprítva
só
bors
pirospaprika
petrezselyemzöld
kevés víz vagy húsleves alaplé
3 dl tejföl
1 tk liszt
A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat, és kisebb gombócokat formázunk. Ezeket serpenyőben sütjük zsiradékon. Ha átpirultak, félretesszük.
A serpenyőben visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát és a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk pirospaprikával. Visszahelyezzük a gombócokat, és felengedjük némi vízzel, vagy húsleves alaplével. Nagyjából 25 percig “főzzük”.
Habarást készítünk a lisztes tejföllel, amit a gombamártáshoz öntünk.
1-2 padlizsánt kb. 60 ml olajjal, sóval,piros paprikával összekeverni sütőben aranybarnára sütni. 1 db hagymát olajon megdinsztelni. 2-3 paradicsomot apróra vágva hozzátenni pici...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA gombák szárait tördeljük ki, mossuk meg a kalapokkal együtt. A kalapokat hámozzuk meg, a szárak végét vágjuk le. A lilahagymát tisztítsuk meg, vágjuk egészen apróra. A szárakat i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet csíkokra vágjuk és picit besózva állni hagyjuk. A hagymákat megpucoljuk és karikára vágjuk. Az étkezési keményítőt egy tojással és a sörrel összekeverjük, ezt is...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztához A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. 2 dl vízben elkeverünk egy kevés cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni, 10...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű