1 kg sertés darált hús
70 dkg sárga- és fehérrépa vegyesen
1 kisebb zellergumó
1 kisebb fej vöröshagyma
3 babérlevél
1 kis pohár tejföl
1 ek mustár
1 csokor vágott petrezselyem
3 babérlevél
ízlés szerint só
bors
pirospaprika
pici cukor
3 ek zsemlemorzsa
1 tojás
kevés olaj, vagy zsír
3 ek liszt
1,5 liter víz
:
A zöldségeket tisztítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk. Kevés olajon sóval, babérlevéllel, fedő alatt elkezdjük dinsztelni.
Közben a darált húst a tojással, sóval, borssal, pirospaprikával, zsemlemorzsával, kockára vágott hagymával és aprított petrezselyemmel egynemű masszává gyúrjuk. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk.
Mikor a zöldségek félig puhák,felöntjük a vízzel. Amikor forr, hozzáadjuk a húsgombócokat. Ha az egész puhára főtt, a gombócokat kiszedjük, és a zöldségeket a megmaradt lével összeturmixoljuk.
A liszttel kevés olajon világos rántást készítünk, és besűrítjük a mártást. Beletesszük a mustárt, ha szükséges, egy pici cukrot is adhatunk hozzá, legvégén pedig a tejfölt. A húsgombócokat visszatesszük a már kész mártásba, és 1-2 percig összefőzzük.
Ezután tálalhatjuk zsemlegombóccal, krokettel, vagy bármilyen kifőtt tésztával.
A bolognai ragu elkészítése: Egy fazékban felhevítjük az olajat, megpirítjuk benne a darált húst, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a petrezselymet, amivel egy picit hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy keverőtálba szitáljuk, és elkeverjük benne a sót. A vízbe beletesszük a cukrot, elkeverjük, majd meglangyosítjuk mikróban. Belemorzsoljuk a vízbe az élesztőt, és ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 bögre liszt (2 dl-es) 1 bögre tej (2 dl-es) 2 tojás 1 csomag vaniliás cukor 2 ek kristálycukor + olaj a sütéshez
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgymással párhuzamosan végezzük a feladatokat, így gyorsabban tudunk haladni. A tésztát sós vízben megfőzzük, közben a brokkolit rózsáira szedjük, és forrásban lévő sós vízbe tessz...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Nehéz