Kb 80 dkg burgonya (tisztán volt ennyi) kockára vágva
20 dkg füstölt vagy lángolt kolbász
2 db nagyobb hagyma
kb 1,5 liter víz
só,bors, 3 db babérlevél,őrölt kömény
kb 250 g tejföl
3 ek rizsliszt
A hagymát kockákra vágjuk majd kevés olajon megdinszteljük,hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és kicsit pirítjuk míg a kolbász zsírt enged.Ezután kerül bele a krumpli és felöntjük 1,5 liter vízzel,sóval,borssal,őrölt köménnyel valamit babérlevéllel ízesítjük.Ha megfőtt a burgonya akkor behabarjuk.
Habarás: 3 ek rizslisztet kb 1 dl vízben elkeverünk majd hozzáadjuk a tejfölt és csomómentesre keverjük.Óvatosan a leveshez öntjük folyamatos keverés mellett,nehogy csomós legyen mert a forró leves a tejfölt összeránthatja.Ezt megelőzhetjük ha a tejfölhöz adunk a forró levesből,elkeverjük majd így öntjük a leveshez,ekkor nem "ugrik" össze a tejföl.
A felforrósított zsiradékba beletesszük a cukrot, amikor kissé megbarnult, belekeverjük a lisztet és kevés reszelt hagymát, rászórjuk a paprikát, elkeverjük, majd amikor rántás sűr...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA májat megmossuk, leszárítjuk, az erektől megtisztítva feldaraboljuk és ledaráljuk, vagy deszkán késsel megkaparjuk. A zsemle héját lereszeljük (morzsaként felhasználható a galusk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst vékonyra felcsíkozzuk, a hagymát apró kockára vágjuk. 2 ek. kisütött kacsazsíron megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és erős lángon fedő alatt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElőször áztassuk be egy tál vízbe a csicsókát, zöldségkefével tisztítsuk meg, végül vágjuk négybe. A hagymát aprítsuk fel, és egy kevés olíva olajon dinszteljük meg. Amikor a hagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű