menu

Családireceptkönyv.hu

Kolbászos habart krumplileves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Kb 80 dkg burgonya (tisztán volt ennyi) kockára vágva

20 dkg füstölt vagy lángolt kolbász

2 db nagyobb hagyma

kb 1,5 liter víz

só,bors, 3 db babérlevél,őrölt kömény

kb 250 g tejföl

3 ek rizsliszt

Elkészítés:



A hagymát kockákra vágjuk majd kevés olajon megdinszteljük,hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és kicsit pirítjuk míg a kolbász zsírt enged.Ezután kerül bele a krumpli és felöntjük 1,5 liter vízzel,sóval,borssal,őrölt köménnyel valamit babérlevéllel ízesítjük.Ha megfőtt a burgonya akkor behabarjuk.

Habarás: 3 ek rizslisztet kb 1 dl vízben elkeverünk majd hozzáadjuk a tejfölt és csomómentesre keverjük.Óvatosan a leveshez öntjük folyamatos keverés mellett,nehogy csomós legyen mert a forró leves a tejfölt összeránthatja.Ezt megelőzhetjük ha a tejfölhöz adunk a forró levesből,elkeverjük majd így öntjük a leveshez,ekkor nem "ugrik" össze a tejföl.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Savanyú tojásleves nagyi módra
Savanyú tojásleves nagyi módra

A felforrósított zsiradékba beletesszük a cukrot, amikor kissé megbarnult, belekeverjük a lisztet és kevés reszelt hagymát, rászórjuk a paprikát, elkeverjük, majd amikor rántás sűr...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
falusi májgaluska
falusi májgaluska

A májat megmossuk, leszárítjuk, az erektől megtisztítva feldaraboljuk és ledaráljuk, vagy deszkán késsel megkaparjuk. A zsemle héját lereszeljük (morzsaként felhasználható a galusk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Frankfurti kacsaleves
Frankfurti kacsaleves

A húst vékonyra felcsíkozzuk, a hagymát apró kockára vágjuk. 2 ek. kisütött kacsazsíron megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és erős lángon fedő alatt...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csicsóka krémleves
Csicsóka krémleves

Először áztassuk be egy tál vízbe a csicsókát, zöldségkefével tisztítsuk meg, végül vágjuk négybe. A hagymát aprítsuk fel, és egy kevés olíva olajon dinszteljük meg. Amikor a hagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk