50 dkg burgonya
25 dkg tarhonya
2 vöröshagyma
2 evőkanál pirospaprika
1 zöldpaprika
só
őrölt bors
olaj
A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, 4-5 evőkanál olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra kockázott krumplit, sózzuk, borsozzuk, és néhány perc alatt, folyamatos keverés mellett megpirítjuk. Az ételt lehúzzuk a lángról, rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, felöntjük 1 liter vízzel, és visszatesszük főni. A zöldpaprikát hosszában félbevágjuk, a krumplihoz adjuk. Végül a tarhonyát is beleszórjuk, és közepes lángon 15-20 perc alatt készre főzzük. Ha szükséges, még ízesítjük, valamint a folyadékot pótoljuk.
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vagy a kenyérsütő géppel összedolgoztatjuk. A tésztát félretesszük pihenni. 2. Míg pihen a tészta, addig lereszeljük a sajtot, olajon megfo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megmosom és kis vékony karikákra vágom A burgonyát a héjától megpucolom és szintén vékony karikákra szelem A gépsonkákat is kicsi darabokra vágom A paradicsomokat is...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KönnyűÉn úgy szoktam csinálni, hogy könnyebb legyen a számolás, hogy annyi tojást használok fel, ahány kis muffin formám van. Ha szeretnétek még többet enni belőle, akkor készíthetitek c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat héjával együtt megfőzzük addig amíg meg nem puhulnak. Közben a csirkét megmossuk, felvágjuk kisebb darabokra és befűszerezzük. Kevés olajon és hagymán hirtelen átsütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű