bors mag
füstölt szalonna 6 dekagramm
savanyú káposzta 40 dekagramm
Knorr Pörköltízesítő kocka 4 darab
Knorr Erőleveskocka 1 darab
őrölt paprika 2 teáskanál
rizs 15 dekagramm
hagyma 1 darab
sertészsír 1 evőkanál
darált sertéslapocka 60 dekagramm
4 főre
1. lépés
A megmosott rizst főzzük félpuhára enyhén sós vízben. A hagymát aprítsuk fel, pirítsuk meg egy evőkanál sertészsíron vagy olajon. A káposztalevelekből vágjuk ki a nagyobb ereket. A megpirult hagymát húzzuk félre, szórjuk meg 2 teáskanál pirospaprikával, adjuk hozzá az erőleves kockákat, és keverjük el. A forró hagymában a kockák fel fognak olvadni.
2. lépés
A darált húst gyúrjuk össze a félig megfőtt rizzsel, a lereszelt fokhagymával és a fűszeres, pirított hagymával. A mérettől függően negyedelt, vagy harmadolt káposztaleveleket helyezzük a tenyerünkbe és egy-egy pici húsgombócot helyezzünk bele, majd tekerjük fel és végeit nyomkodjuk be.
3. lépés
A felkockázott szalonnát olvasszuk ki egy nagyobb lábosban. Húzzuk félre, adjuk hozzá a pörköltkockákat, kevergetve olvasszuk fel benne, öntsünk hozzá 4 dl vizet. Tegyük az átöblített aprókáposzta felét egy nagyobb lábosba, öntsük rá a szaft felét. Helyezzük rá az összegöngyölt mini töltött káposztákat, szórjuk rá a maradék aprókáposztát, öntsük rá a maradék szaftot.
4. lépés
Főzhetjük kis lángon, fedő alatt vagy alufóliával lefedve a sütőben is 170-180 °C-on kb. 50-55 percig. Tálaljuk puha fehér kenyérrel és tejföllel.
A sütőt izzítsátok be 200 fokra. A zöldségeket vágjátok nagyobb darabokra és kevés olajon kezdjétek el párolni egy serpenyőben. Kevés só és bors mehet rá. A tojásokat lazán verjéte...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA rizst sós vízben 10 perc alatt puhára főzzük. A nagyobb hagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk. Egy edényben összekeverjük a húsgombóc hozzávalóit: a darált húst, a hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst a rizzsel, tojással és fűszerekkel összekeverjük és nem túl nagy gombócokat formázunk belőle.A gombócokat lisztbe forgatom, és úgy teszem bele a paradicsomlébe. Ezzel a haba...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz