menu

Családireceptkönyv.hu

Pollo di crema


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 2 személyre:

- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg csirkemellfilé
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál édesnemes pirospaprika
- fél deci csirkehúsleves alaplé (Nagyon kérlek, ne leveskockából készítsd! Ha nincs időd házilag alaplevet főzni, vagy nem akarsz babrálni vele, vegyél készen. Nagyon jó alapleveket lehet kapni pl. a Culinarisban – nézd csak meg a hozzávalókról készített fotót, ott van rajta az egyik fajta.)
- 1 deci tejszín
- 2 evőkanál tejföl
- petrezselyem
- só, bors, őrölt chilipaprika ízlés szerint
- 20-25 dkg tészta (pl. penne)
- reszelt parmezánsajt, ízlés szerint

Elkészítés:


Tedd fel a tészta vizét főni, majd amikor már forr, főzd ki az előírás szerint a tésztát. Közben egy serpenyőben hevítsd jó forróra az olajat. Tedd bele a csirkehúst és kevergetve-rázogatva 1 perc alatt pirítsd meg. Nyomd hozzá a fokhagymapréssel a fokhagymagerezdeket és fél percig pirítsd tovább. Ezután húzd le a serpenyőt a tűzről és hagyd, hogy alábbhagyjon a sistergés. Ekkor szórd meg a húst a pirospaprikával és keverd össze vele. Még mielőtt visszatennéd a tűzre, öntsd hozzá a csirkehúsleves alaplét és a tejszínt, illetve kanalazd hozzá a tejfölt.

Most tedd vissza a tűzre és rotyogtasd jól össze. Közben keverd hozzá az aprított petrezselymet, illetve sózd, borsozd ízlésed szerint. Ha csípősebben szereted, egy kis őrölt chilipaprikával is megszórhatod. Mire a szósz összerottyan, a hús is megpuhul.

A közben kifőtt és leszűrt tésztát forgasd össze a szósszal és már tálalhatsz is. A tetejét megszórhatod parmezánnal és hintsd meg még egy kis petrezselyemmel.
dolgoztam a vapianóba szval tudom hogy amit irtál az nem fedi a valoságot...
az alaplé az vegeta és viz. a fokhagyma és a chili az választhato nincs benne alapbol és a petrzselyem sem, a sajt pedig parmezán jellegu grana padano.
a sorrend amit leirtál hulyeség..
1. lepiritod a csirkét kb 2-4 perc
2. 2x 60ml alaplé
3. két kiskanál pirospaprika majd fokhagyma visszarakod főni amig a lé nagyjából elfő majd egy kanál tejszín 40ml majd egy kanál tejföl 25ml összefözöd pár másodpercig kb 30mp, so bors ennyi. majd a grana padano a tésztára

Pollo di crema

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Szuperpuha minipizza (Rupáner)
Szuperpuha minipizza (Rupáner)

1. A cukrot elkavarjuk a langyos tejben, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. 2. A többi hozzávalóval együtt lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk! Ha száraz a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: debovszkij
Sajtos nokedli
Sajtos nokedli

1. Elkészítjük a nokedlit a lisztből, tojásból és kevés vízből. Enyhén sózzuk. Ha túl sűrű lenne a massza, adjunk hozzá még egy kicsi vizet. Ezt hagyjuk állni kb. 20 percig. 2. Ma...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás-kukoricás tészta sajtmártásban
Sonkás-kukoricás tészta sajtmártásban

A sonkát vékony csíkokra vágjuk, a sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.Egy magasabb falú serpenyőben a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk, (besame...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Hűtős lángos
Hűtős lángos

Ha az embernek nincs ideje, kedve, energiája főzőcskézni, praktikus lehet elkészíteni ezt a hűtős lángos receptet, mert belőle 5 perc alatt kész a friss, ropogós lángos. Tésztája 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk