1 üveg (280 gramm) Bonduelle premium szeletelt gomba,
1,6 kg lehetőleg egyforma nagyságú burgonya, só,
1 nagy konyhakész csirke,
3 evőkanál olaj,
1 kis csokor petrezselyem,
1 nagy pohár (450 gramm tejföl)
A TEPSI KIKENÉSÉHEZ:
2 evőkanál olaj
A burgonyát alaposan megmossuk, majd héjában, enyhén sózott vízben majdnem puhára főzzük.
Leszűrjük, hideg vízben kissé kihűtjük, lecsöpögtetjük.
Amíg a krumpli puhul, előkészítjük a csirkét is.
Ehhez a szárnyast vágódeszkára fektetjük, a mellénél kezdve kettévágjuk.
A fél melleket 4-4 részre daraboljuk: a szárnyát levágjuk egy kis darab mell résszel együtt, a combokat is lekanyarítjuk, a forgónál kettécsapjuk.
Az olajat egy nagy serpenyőben kissé megforrósítjuk, majd a húsdarabokat rárakjuk, és közepesen erős tűzön 15-20 percig (kétharmad puhulásig) sütjük. Közben többször megforgatjuk, a vége felé megsózzuk, megborsozzuk.
A krumplit meghámozzuk, közepesen vastag karikákra vágjuk, és felét egy kiolajozott, közepes nagyságú tepsibe rakjuk.
Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd rárakjuk a csirkét, és zsírjával meglocsoljuk.
A gombát lecsöpögtetjük, valamivel több mint a felét az előzőekre rakjuk.
A fölaprított petrezselyemmel meghintjük, a kikevert tejföl felével egyenletesen megkenjük. A maradék krumplival befedjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk.
A maradék gombát elrendezzük rajta, a petrezselyemmel meghintjük, végül a tejfölt rákenjük.
Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 175 ºC) 35 percig sütjük. Fokhagymás uborkasalátával tálaljuk.
-A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, a feldarabolt mellfilével együtt. A paradicsomokat félbevágjuk, majd félretesszük. -Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszer...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA cukkini és a többi hozzávaló mennyisége attól függ, hogy mekkora adagot szeretnél készíteni. A cukkinit mosd meg és vágd vastagabb karikákra, tedd a tepsibe és sózd meg. A tejföl...
Elkészítési idő: 45 PERC Nehézség: Könnyű200 C-melegítem a sütőt a kizsírozott vas lábasba dobálok mindent és 1ó +15 perc megnézem és lehet enni
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA vajon megpirítjuk a fűszerrel meghintett májat, mindkét oldalán.Szükséges fedő hozzá, nehogy pattogjon! A végén sózzuk! A burgonyát megfőzzük sós vízben, majd áttörjük. Sózzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz