pulykacomb filé 50 dekagramm
Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez 2 teáskanál
vöröshagyma (közepes) 1 darab
fokhagymagerezd 3 darab
rizs 25 dekagramm
zöldborsó 15 dekagramm
petrezselyemzöld 0.5 csokor
olaj 2 evőkanál
só, bors darab
őrölt kömény, majoranna darab
Az olajon pirítsuk üvegesre a finomra vágott hagymát.
2. lépés
2. lépés képe
Adjuk hozzá a kockázott húst, a zúzott fokhagymát. Ízesítsük 1 tk Csirkés Delikáttal, fűszerezzük ízlés szerint őrölt borssal, köménnyel, majorannával.
3. lépés
3. lépés képe
Közepes lángon, saját levében pároljuk, amíg saját levét el nem fövi (kb 15-20 perc).
4. lépés
4. lépés képe
Adjuk hozzá a rizst, jól keverjük el, öntsük fel 5-5.5 dl forró vízzel. Keverjük át, fedő alatt, időnként megkeverve, 15 percig pároljuk.
5. lépés
5. lépés képe
Amikor már majdnem felszívta az összes folyadékot, hozzákeverjük a zöldborsót, az aprított petrezselyem zöldet és még 1 tk Csirkés Delikátot. Továbbra is fedő alatt, még 5 percig pároljuk, majd 5-8 percig pihentetjük.
6. lépés
6. lépés képe
Keverjük át, kóstoljuk meg és szükség szerint
utóízesítsük.
Öntök alá egy pohár vizet, és lefedem fóliával. Kb 2 óra múlva leveszem a fóliát, és pirosra sütöm. Egy nagyon pici lének kell maradni alatta, szinte szaftnak. Köretet nem igény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított, apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megdinszteljük az olajon.Hozzáadjuk a darált húst, a felkarikázott paprikát, a felszeletelt paradicsomot. Sózzuk, borsozzu...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézNézzük, mi kerül bele: kockára vágott burgonya, húsos szalonna, hagyma, paprika, paradicsom, fokhagyma, felkarikázott kolbász. Ízesítés: só, pirospaprika. Ha minden összetevő be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköt késsel megkaparjuk, földaraboljuk és megmossuk, két liter vízben feltesszük főni, gyengén megsózzuk, és lefedve gyengén forraljuk. Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű