10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
18 dkg ementáli sajt
18 dkg gorgonzola sajt
3 evőkanál vaj
1 csipet szerecsendió
2 és fél dl tej
1 evőkanál liszt
A vaj kétharmadát egy lábosban olvasszuk meg. Amikor már nem habzik, adjuk hozzá a lisztet, és alacsony láng felett, folyamatos kevergetés mellett fehérítsük 1-2 percig. Apránként kezdjük hozzáadagolni a tejet és folyamatosan kevergessük, amíg a mártás sima lesz. Fűszerezzük egy kevés szerecsendióval. Vegyük nagyobbra a lángot, adjuk hozzá a forgácsolt gorgonzolát, a vékonyan szeletelt ementálit és a reszelt parmezánt, egyszerre egy keveset, és folyamatosan keverjük addig, amíg sima lesz.
Reszeljük le a meghámozott uborkát a reszelő nagy lyukú felén. Majd sózzuk be és várjunk kb. 10 percet. Ekkor jól csavarjuk ki belőle a fölösleges nedvességet. 2. lépés 2. lép...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felforrósítom, belekeverem a lisztet és nagyon lassú tűzön pirítom. Amikor habzik, hozzáadom a felforrósított tejet és gyorsan elkeverem. 2 percig forralom. Amikor elkész...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vaj kétharmadát egy lábosban olvasszuk meg. Amikor már nem habzik, adjuk hozzá a lisztet, és alacsony láng felett, folyamatos kevergetés mellett fehérítsük 1-2 percig. Apránként...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet forrald fel, és tedd félre egy kicsit. A vajat hevítsd fel, rakd bele a lisztet, és nagyon lassú tűzön, állandóan kevergetve pirítsd meg körülbelül két-három perc alatt. Ar...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű