hozzávalók / 4 adag
3 gerezd fokhagyma
1 ek napraforgó olaj
3 evőkanál finomliszt
450 g spenót (fagyasztott vagy friss)
5 dl tej
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A lisztből és olajból rántást keverünk.
A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomóval áttörjük, és a rántásba tesszük. Jól összekavarjuk, majd felöntjük 3 dl tejjel.
Jól kikavarjuk, hogy ne legyen csomós, majd a spenótot hozzáadjuk.
Ezt is jól elkavarjuk, majd ízlés szerint hozzáadunk sót és borsot.
Majd szép lassan hozzáadagoljuk keverés mellett a tejet. Megvárjuk míg egyet rottyan, és kész is vagyunk vele.
4 adag Mi kb. 1 kg frissből csináljuk, ha ez segít.Fokhagymával, fedő alatt, pici vízzel megpároljuk, turmixoljuk, majd ezután készítjük el, akár habarással vagy rántással. Ki hogyan szokta vagy szereti.
A káposztát vágd vékony csíkokra. A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és olajon pirítsd meg. Add hozzá a káposztát önts rá vizet, kevesebbet mint amennyi ellepi, és főzd meg. Közbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőtt, párolt karalábé I. (Főzelék) 8-10 nem túl nagy karalábét meghámozunk (a fásakat eldobjuk) és kockára vagy szeletekre vágjuk. Ha még jó gyönge, leveleinek és szárának egy rész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fagyasztott parajkrémet kiolvasztjuk. A kiolvadt parajhoz hozzádobjuk a vajat, a sót, és együtt melegítjük. A fokhagymagerizdeket préseljük, majd az olajon picit megpirítjuk. H...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűEgy lábasban olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a vajat. Rádobjuk az apróra vágott csirkemellet, és fehéredéség dinszteljük. Ezt követően beletesszük a póréhagymát és a kockára v...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű