menu

Családireceptkönyv.hu

Svéd húsgombóc céklával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 db közepes cékla
1 ek olívaolaj
1 tk köménymag
1 salotta hagyma
25 dkg sertés darálthús
2 dkg zsemlemorzsa
1.5 dl tejföl
Fél citrom reszelt héja
1 ek aprított kapor

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A céklákat megpucoljuk, nagy darabokra vágjuk.
Egy tepsibe áttesszük őket, köménymaggal megszórjuk, olajjal lelocsoljuk. 20 percre a bemelegedett sütőbe tesszük.
Közben a hagymát felaprítjuk, elkeverjük a zsemlemorzsával, reszelt citromhéjjal, kaporral, 1 ek tejföllel és a darált hússal. Sózzuk, borsozzuk, összegyúrjuk, 6 gombócot formálunk belőle.
A céklát kivesszük a sütőből, átkeverjük, majd a cékla darabok közé helyezzük a gombócokat.
25-30 percig szép barnára sütjük. Tálalás előtt a tejfölt belekeverjük, kaporral megszórjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tippek
Főételként tálaljuk krumplipürével, főtt krumplival vagy krumplisalátával.
Előételként tálaljuk friss rozskenyérrel.
Maradék sült cékla is hasznosítható, ebben az esetben a receptet a 3. lépéstől kövessük (de szórjunk a céklára köménymagot)
Allergiás verziók: Lisztérzékenyek zsemlemorzsát helyettesíthetik rizsmorzsával vagy glutén-mentes zsemlemorzsával. Tejre érzékenyek tejföl helyett alkalmazzanak zab- vagy szójatejszínt.
A svéd húsgombóc céklával egy érdekes verzió, gyereknek is ízlik, hiszen a cékla kissé édes. Ideális családi ebédre vagy baráti vendégváró alkalmakra. A fenti adag 2-3 főre elég.

Svéd húsgombóc céklával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Vadas
Vadas

A húst szeletekre vágjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A szalonnát felkockázzuk és zsírjára pirítjuk, majd a pörcöt kiszedjük. A megmaradt zsiradékon a hús szeletek mindkét o...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Ájult imám, azaz imam bayildi
Ájult imám, azaz imam bayildi

A padlizsánokat kettévágjuk, majd kevés olajban megpirítjuk, a belsejét kivájjuk és összetörjük. A hagymákat szeletekre vágjuk és az olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a hámozott,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Borsós egytál szalonnaropogóssal
Borsós egytál szalonnaropogóssal

Az újburgonyát megtisztítjuk, vékonyan felszeljük, majd sós vízben leforrázuk. (Feltesszük főni, de csak addig, amíg felforr vele a víz, utána leöntjük a főzővizet - így lesz elég...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Zöldséges tepsis csirke
Zöldséges tepsis csirke

A zöldségeket tetszés szerint felvagdaljuk. A tepsibe alufóliát teszünk. Meglocsoljuk olívával, és a zöldségeket beleszórjuk. A húst megmossuk, besózzuk, majd a zöldségekre sorb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk