vöröshagyma 2 darab
olaj 4 dl
sertéshús 1 kilogramm
Delikát ételízesítő 1 teáskanál
só 1 evőkanál
pirospaprika 1 teáskanál
tarhonya 1 kilogramm
paprikakrém 1 darab 4 fő
A hagymát megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk. Olajon megdinszteljük. Félrehúzzuk, beletesszük a paprikakrémet, majd összekeverjük és erre rátesszük a felkockázott húst, valamint megszórjuk a fűszerekkel,
2. lépés
2. lépés képe
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára főzzük. Nem kell egészen lesütni, maradjon alatta szaft, amit majd a tarhonya magába szívhat.
3. lépés
3. lépés képe
Közben kevés olajon megpirítjuk szép aranybarnára a tarhonyát. Felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk, majd rátesszük a fedőt és kis lángon hagyjuk párolódni, puhulni.
4. lépés
4. lépés képe
Érdemes menet közben egyszer-kétszer ránézni, mert lehet, hogy a folyadékot még pótolni kell.
5. lépés
5. lépés képe
Ha elkészült mindkét étel, akkor nincs más dolgunk, mint vagy külön tálalni úgy, hogy a tarhonyára rátesszük a húst, vagy egybe önteni őket és óvatosan átkeverni.
6. lépés
6. lépés képe
Legjobb savanyúsággal kínálni.
A legegyszerűbb, ha kuktában készítjük az ételt. Az apró kockára vágott húsos szalonnának kisütjük a zsírját, és ezen megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukoricapelyhet hűtőtasakba tesszük, és nyújtófával összetörjük. Elvegyítünk 5 dkg lisztet az őrölt paprikával, egy kevés sóval és borssal. A tojásokat habosra keverjük, majd ös...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézAz újkrumplit tisztítsuk meg és vágjuk félbe. A gombát is tisztítsuk meg, szeleteljük fel. Tegyük a lábasba az olajat, melegítsük fel, majd dobjuk rá a vöröshagymát és karikára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítünk egy serpenyőt, amit olajjal vagy vajjal kikenünk. A darált húst 5 egyenlő részre osztjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kicsit kilapítjuk és beletesszük a serpenyőbe A h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű