vöröshagyma 1 darab
tojás 2 darab
olaj 1 dl
paradicsompüré 15 dekagramm
rizs 20 dekagramm
zeller 5 dekagramm
darált hús 60 dl
tölteni való paprika 10 darab
1. lépés
Félpuhára megfőzzük a rizst. A paprikákat kicsumázzuk.
2. lépés
A darált húst összekeverjük az előfőzött rizzsel, tojással, sóval és őrölt borssal.
3. lépés
A kicsumázott paprikákba lazán beletöltjük a tölteléket. A paprika hegyes végét vágjuk meg, hogy a levegő a töltésnél ki tudjon jönni.
4. lépés
A paradicsompürét kikeverjük vízzel vagy alaplével, hozzáadjuk a tisztított hagymát, zellert, paprikacsumákat. Ízesítjük sóval, cukorral.
5. lépés
Felforraljuk és belehelyezzük a töltött paprikákat, lassú tűzön készre főzzük.
6. lépés
Ha a töltött paprika megfőtt, kiszedjük az edényből. A főzőlét, zsemleszínű rántással sűrítjük, kiforraljuk, átszűrjük.
7. lépés
Tálaláskor ismét visszatesszük a paprikákat.
A káposztát sós vízben kissé megpuhítjuk. 8 db levelet leveszünk, a többit felcsíkozzuk Apróra vágott hagymát megdinszteljük. A hagymát, darált húst, 1 tojást, fokhagymát, sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsákra szedjük, és megfőzzük sós vízben. A húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, esetleg sültcsirke fűszersóval is ízesíthetjük. Serpenyőben vajon kisütjük. Közben...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűVágd fel apróra a hagymát és szeleteld fel a gombát. Én szeretem, ha a gombaszeleteknek van tartása, 5-8 mm-esre szoktam őket vágni, de persze ez részben ízlés kérdése. Közepes lá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes