40 dkg csuszatészta, só, 10 dkg füstölt szalonna, 1-2 evőkanál olaj, kb. 3 dl tejföl, 25 dkg túró
1. A tésztát enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrve lecsöpögtetjük.
2. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy széles lábasban, az olajon a zsírját kisütjük. A tésztát beleforgatjuk, megforrósítjuk.
3. Tálaláskor a kissé meglangyosított tejföllel meglocsoljuk, a túrót rámorzsoljuk. Fontos, hogy forrón vigyük az asztalra, ezért sütőben is átforrósíthatjuk.
Jó tanács
– Készíthetjük úgy is, hogy nemcsak a tésztát adjuk a szalonnához, hanem a túrót is rámorzsoljuk, s így együtt az egészet forrósítjuk meg.
– Talán a legfinomabb változata, amikor mindent összekeverünk, tepsibe simítjuk és forró sütőben jól megpirítjuk.
4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 707 kcal
A szénhidrátcsökkentett penne tésztát forrásban lévő sós vízben a szokásos módon kifőzzük és leszűrjük. A szénhidrátcsökkentett tésztánál arra kell figyelni, hogy pár perccel tová...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyúrjunk lisztből, élesztőből, sóból, cukorból, vízből és olajból tésztát, kelesszük meleg helyen 1 órát. Kinyújtjuk és sütőlemezre helyezzük. Megkenjük a mártással: az olajon megd...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Forró, sós vízben kifőzzük a tésztát. 2. Amíg a tészta fő, kevés olajon megpirítjuk a bacont. 3. A tésztát leszűrjük, majd visszarakjuk a tűzre egy edényben, és összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűReszeljünk le úgy egy evőkanálnyi citomhéjat. Facsarjuk ki a citromokat, hogy fél csésze citromlevet kapjunk. Vegyítsük össze egy nagy keverőtálban az olívaolajat a reszel...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű