4 adag
A salátához
1 közepes fej jégsaláta
3 közepes db paradicsom
1 db kígyóuborka
1 közepes fej lila hagyma
Az öntethez
2 dl joghurt (natúr)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 kk tárkony
A salátához megmossuk, megtisztítjuk a zöldségeket. A jégsalátát és a paradicsomot kockákra vágjuk, az uborkát félszeletekre, a lilahagymát pedig kisebb kockákra vágjuk. Ezeket jól összeforgatjuk egy salátástálban.
Elkészítjük az öntetet: a natúr joghurtot fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal és a citromlével.
Vagy összekeverjük az öntetet a salátával és úgy tálaljuk, vagy hagyjuk külön-külön, és mindenki annyi mártással locsolja meg a salátát, amennyi neki tetszik.
1. Négy közepes fej vörös káposztát megtisztítunk, meggyalulunk - vagy vékonyra vágunk - és besózunk. 2. Ugyanakkor külön edényben 4 paradicsompaprikát is megtisztítunk és csík...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat forrástól számítva 15 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tejfölt, a majonézt, és a mustárt összekeverjük egy tálban. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, édesítjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzük a burgonyát 15-20 percen át sós vízben. Öntsük le a vizet, hámozzuk meg, majd vágjuk félbe a burgonyákat. Főzzük le a babok héját, kb. 10 percen át sós vízben, öntsük le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű