-8 szelet karaj kikloffolva,
-só,
-bors,
-zsíradék,
-2 fej apróra vágott hagyma,
-25 dkg feldarabolt gomba,
-pirospaprika,
-majoránna,
- 25 dkg csíkokra vágott csirkemáj,
-20 dkg zöldborsó.
A karajszeleteket sózd és borsozd meg, majd kevés zsíradékon süsd át őket. Ha kész, tedd félre.
A megmaradt zsíradékhoz tegyél még egy kicsit, és dinszteld meg az apróra vágott hagymát. Tedd rá a gombát, szórd meg pirospaprikával és majoránnával, majd fedd le és párold át őket. Keverd hozzá a májat.
Eközben külön edényben főzd meg a zöldborsót és öntsd a gombás-májas pörkölthöz. Szórd meg pici sóval, majd a hússzeleteket is tedd a raguba. Kissé rottyantsd össze.
Elkészítése ugyanúgy történik, mint a croque monsieur szendvicsé, annyi különbséggel, hogy a végén, kevés olajon tükörtojást készítünk és ráültetjük a forró szendvicsek tetejére.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kocsonyahúst jól megtisztítom és megmosom. Hideg vízben felteszem főni. Az első levét leöntöm és új vízben ismét felteszem főni. Ha ismét felforrt, hozzáadom a hagymákat, a zöl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és apróra vagdossuk, vagy robotgéppel összetörjük. A húst kevés olajban pirítani kezdjük, amikor feldobja a levét, fűszerezzük és ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarkababot megfőzzük jó puhára, majd leszűrjük. A sertéscombból pörköltet készítünk és ebbe beletesszük a MAGGI Serpenyős fortélyok Mexikói chilis bab alapot. Ha kész a pörkölt,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű