Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
3 vékony szelet csemege szalonna
1/2 kg sertéslapocka
30 dkg erdei gomba
3 db répa
2 db fehérrépa
pirospaprika
bors
1 kiskanál pirosarany
Hirdetés
1 kiskanál gulyáskrémételízesítő
sűrített paradicsom ( nyáron paradicsom és paprika )
1 kis doboz tejföl
2 csapott evőkanál liszt
1 tojásból Csipetke
1/2 csokor petrezselyem
A csemege szalonnát felkockázom, és lassú tűzön kisütöm a zsírját. A kisült zsíron üvegesre pirítom a kockára vágott vöröshagymát, majd ráteszem a kockára vágott lapockát és addig kevergetem, míg kifehéredik a hús. Ekkor megszórom pirospaprikával és felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje. Adok hozzá pirosaranyat, gulyáskrémet, ételízesítőt és sűrített paradicsomot. Kb. 25 percet főzöm, hogy a hús félig megpuhuljon. Ha a hús félig puha, akkor hozzá adom a felkarikázott zöldségeket és a felszeletelt gombát, ha szükséges felöntöm még vízzel. Így együtt addig főzöm, míg a hús és a zöldség is megpuhul. A levest egy kis pohár tejfölbe kevert liszttel behabarom, majd bele rakom a csipetkét is. Kis borssal meghintem, és vágott petrezselyem zölddel ízesítem.
A zöldborsót megdinsztelem olajon, hozzáadom a felkarikázott zöldségeket. Kicsit pirítom őket, majd meghintem pici cukorral, liszttel és a pirospaprikával, majd felöntöm vízzel. Pu...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűlink
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gyümölcslét a fűszerekkel és a cukorral felfőzzük. 2. A krémport a tejszínnel habverővel kikeverjük, majd folyamatosan belekeverjük a narancslébe. 3. Tetejét felkockáz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát, burgonyát kockákra vágjuk. A vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk. A virslit felkarikázzuk. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a fokhagymát, hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű