cherry paradicsom 6 darab
uborka 1 darab
vöröshagyma ½ darab
Kalamata olivabogyó 12 darab
Feta sajt 120 g
olivaolaj ½ dl
szurokfű (oregánó) ½ ČL
cherry paradicsom 6 db
A nagyobb cherry paradicsomokat negyedekre vágjuk.
2.
uborka 1 db
Az uborkát meghámozzuk, és feldaraboljuk.
3.
vöröshagyma ½ db
Egy vöröshagyma felét kis cikkekre vágjuk.
4.
Kalamata olivabogyó 12 db
A zöldséget óvatosan összekeverjük, majd az olívabogyókkal a tálalóedénybe rakjuk.
5. Feta sajt 120 g • olivaolaj ½ dl • szurokfű (oregánó) ½ TK
A tetejére egy vékony szelet sajtot teszünk, hozzáadjuk az olajat, és megszórjuk oregánoval.
Egyszerű recept egy egészséges, frissítő mediterrán salátára olívával, és feta sajttal. Az elkészítését játszva elvégzi akár a teljesen amatőr is.
Elkészítése: A szép, egészséges, nagy, paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, tepsibe rakjuk, és sütőben megsütjük. Többször meg kell fordítani a tepsibe, ha a bőre kissé megég...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFontos, ha főzöd a csicseriborsót, vagy ha csak a konzervből is szeded ki, ne öntsd ki a levét, mert kelleni fog! A fokhagymát pucolás nélkül tedd a sütőbe 20 percre. Majd dobál...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. A krémsajtot a fölaprított kaporral összekeverjük. 2. A kovászos uborkákat hosszában kettévágjuk, a belsejét kivájjuk. 3. Az így keletkezett mélyedésbe a kapros krémsajt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűegymásra rétegezni egy tálban az összetört tojást, márványsajtot, lila hagymát és közé dobálni egy kis margarint is néha.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű