menu

Családireceptkönyv.hu

Házi gyros, roppanós, friss zöldségekkel, öntettel é


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Ahogy én készítettem:


A húst apróbb kockákra vágom. (Lehet sertés, csirke, pulyka…) Én most csirkemell filét használtam. Gyros fűszerkeveréket készítek: (Ez a mennyiség 1 kg húsra értendő)
Minden fűszer őrölt legyen, vagy ha nem az daráljuk, vagy mozsárban törjük meg.

Elkészítés:


Egy kávéskanállal szükséges az alábbi fűszerekből: oregánó, fűszerpaprika, fekete bors, köménymag, koriander, majoranna, kakukkfű.
Egy mokkáskanállal: bazsalikom, rozmaring, babérlevél, fahéj.
Ízlés szerint só és 4 gerezd fokhagyma összezúzva.
A fokhagyma kivételével a fűszereket alaposan összekeverjük és megszórjuk vele a húst, azt jól átforgatva. Lefedett edényben, legalább egy órát hagyjuk állni. Utána rátesszük a zúzott fokhagymát, még egyszer alaposan összekeverjük, és kevés zsiradékon a húst szép pirosra sütjük.

A wokban készítés, alaposan lerövidíti a sütési időt. Melegen tálaljuk. Roppanós, friss zöldségek, öntettel Tetszés és ízlés szerinti friss zöldségeket (az enyémben volt: kígyó uborka héjastól, hónapos retek, ezt sem kell meghámozni, tv paprika, pritamin paprika, új hagyma, paradicsom, sajt) apró, vékony szeletekre (kockákra) vágtam. Ajánlom, tálalás előtt a sózást végezni, hogy ne puhuljanak meg a zöldségek, de ízt kapjanak.

Öntet:
Én kapros, fokhagymás öntetet készítettem hozzá.
Nagyon egyszerűen készül, natúr joghurtba vagy kefirbe keverjük bele az ízesítőket,
és alaposan keverjük ki.
Mindenki ízlésének megfelelően locsolja meg vele a zöldségeket. Szalma krumpli
Lehetőleg egyforma krumplikat válasszunk. Hámozás után, kb.3-5mm vastag és széles csíkokat vágtam belőle, (nekem van egy krumpli szeletelőm, ami könnyíti az elkészítését) megmostam, konyharuhával leszárítottam róla a vizet. Széles lábasban forrósítottam zsiradékot és szép pirosra sütöttem, közben megszórtam, házi ételízesítővel. Lyukas kanállal kiszedtem a zsiradékból, papírtörlővel leitattam róla a fölösleges zsiradékot és tálaltam.

Trükkök, tippek, praktikák:


Amit lehet, szeretek házilag elkészíteni, így a gyrost is. Szerintem finomabb és egészségesebb , mert tartósítószer mentes anyagokból készül.

Házi gyros, roppanós, friss zöldségekkel, öntettel é

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ilka
Tunéziai huevos rancheros - TCM
Tunéziai huevos rancheros - TCM

A paradicsomokat a csúcsuknál kereszt alakban bemetsszük, rövid időre lobogó, forró vízbe tesszük, mikor kezd a héjuk felpöndörödni, kivesszük őket, hideg vízzel leöblítjük és lehú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Lecsó
Lecsó

A szalonnát és a hagymát kockára vágjuk, a paprikát kicsumázzuk és karikázzuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk. Az olajon kiolvasztjuk a szalonnát. Megpirítjuk a hagymát. Kics...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Rakott sonkás karfiol
Rakott sonkás karfiol

A karfiolt sós vízben néhány perc alatt főzzük félkészre, rózsáira szedjük és kivajazott, morzsával meghintett tűzálló edénybe rakjuk, megvagdalt sonkával meghintjük. A 4 tojássárg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Toszkán lencsés egytál
Toszkán lencsés egytál

A lencsét előző este beáztatjuk, de ha elfelejtettük, akkor meleg vizet rátöltve másfél óra alatt szépen átázik. A szalonnát és a hagymát kockára vágjuk, a kolbászt karikára. Ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk