Csalamádé
Hozzávalók:
3 kg paprika,3 kg káposzta,3 kg uborka,1 kg hagyma,sárgarépa ízlés szerint,14 dkg só,60 dkg cukor,8 dl ecet 10 %-os és 3 kk. borkén.
Mindent felaprítunk és lereszelünk.A cukrot ,ecetet és a sót összekeverjük jól,hogy minden elolvadjon és a zöldségekhez adjuk.Rászórjuk a borként is és nagyon jól összekavarjuk az egészet.Másnapig az edényben hagyom,de közben többször összekeverem.Másnap minden üveget megtöltök,tele öntöm a lével,ami az edénybe maradt.
2015
JÚL
06
Hajni Szántóné Varga receptje
Gizela Soltesova · Kassa
en csinalom csak deko-val es hidegen raontom a csalamadera vagy ugorkara,bezarom es elteszem.
Tetszik · Válasz · 1 · 2015. július 7. 20:29
Izabela Fischerova
Es a dekot csak raszorni viz nelkul?
Tetszik · Válasz · 2015. július 9. 20:33
Gizela Soltesova · Kassa
ra van irva a deko-ra,hogy mennyi viz,ecet stb.kell hozza.
Tetszik · Válasz · 2015. július 17. 21:38
Erzsébet Harangi · KKVMF
Víz nem kell hozzá?
Tetszik · Válasz · 2015. július 8. 11:11
Faragó Jánosné Ibolya · Vásárosnamény
Nem kell víz!
Tetszik · Válasz · 1 · 2015. július 8. 21:39
Erzsike Rauschenbergerné · Gábor Áron Gimnázium
Erzsike! Víz az nem kell hozzá,elég levet ereszt!
Tetszik · Válasz · 2015. július 8. 21:40
Némethné Kálmán Renáta
Víz nem kel,mert a saját levében van amit enged,de nekem már a mamám is így csinálta és tőle tanultam én is.tehát ez nem mai recept de nagyon finom mindig elfogy.
Tetszik · Válasz · 11 · 2015. július 8. 11:23
Erzsike Rauschenbergerné · Gábor Áron Gimnázium
Nagyon finom savanyúság,legaább 30 évvel ezelőtt is készítettük,de kell egy kis nátriumbenzonát bele!!!
Tetszik · Válasz · 4 · 2015. július 8. 21:38
István Kovacs · Közöd?
A recept 5 l üvegre van méretezve. Én évek óta hordóba teszem el a savanyúságot külön az erőset külön az édes fajtát. Az almapaprikát mindig félbe vágom, mert sokszor jártam úgy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felaprított hozzávalókat összekeverjük, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk majd vödörbe töltjük. Nem romlik meg!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDaraboljuk fel a zöldségeket, majd a sterilizált üvegbe pakoljuk. Alulra kevés a darabolt fokhagymából, majd uborka, paradicsom, répa, paprika, majd újra kevés fokhagyma.majd újra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű