1 cs. leveles vajas tészta
1 közepes fej káposzta
só
őrölt bors
kevés olaj
kevés cukor
tojás a kenéshez
A káposztát lereszelem besózom, és kicsit állni hagyom.
Az olajat egy lábosban felhevítem, majd hozzáadom a kinyomkodott káposztát, borsozom, és adok hozzá egy kevés cukrot.(ízlés szerint)
Állandó kevergetés mellet a káposztát megsütöm, majd hagyom kihűlni.
A kiolvadt vajas tésztát lisztezett deszkán, vékonyra kinyújtom. A kihűlt káposztát elterítem rajta, feltekerem, majd kb. 8 centis darabokra felvágom.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra rakom, és a tetejét egy felvert tojással lekenem.
180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra megsütöm.
A gombát megtisztítom és szeletekre vágom, aki szereti tehet bele fokhagymát is. Az aszal paradicsomot is kisebb darabokra szeletelem. A főzőedénybe kb. 2 dl húslevest vagy zöldség...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű40 dkg darált hús, 2 tojás, só , fehér bors és nekem van olasz fűszer keverékem azt is tettem hozzá, kis golyókat formázok belőle, vajat hevítek, ebbe raktam a golyókat rázogattam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy csatos tortaformát kibéleltem sütőpapírral és a tésztát bele-szabtam. Alulra raktam a medvehagymaleveleket és ráöntöttem a közben összekevert tejszínes-tejes-tojásos-reszelt sa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször leszedtem a kelbimbók külső leveleit, csinosra vágtam az alját (az uram szerint torzsának hívják, de ő biológia tanár, én meg háziasszony vagyok), kettévágtam mindegyiket,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű