A recept pedig a következőképpen hangzik:
Hozzávalók (a fenti fotón látható üvegtálnyi adaghoz):
- 25-30 dkg Gyermelyi szarvacska tészta
- 1 doboz 450 g-os tejföl
- 320 g (2 db 160 g-os) majonéz
- mustár
- cukor
- őrölt bors
- 4-5 db csemege uborka
- 2 kicsi vagy 1 nagy alma
- 1 doboz konzerv kukorica
- snidling vagy újhagyma
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és kihűtjük. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk. A kukoricát lecsepegtetjük, az uborkát szintén kockára vágjuk. Az újhagymát karikázzuk, a snidlinget felaprítjuk. Mindezeket egy nagy tálban összekeverjük.
A majonézt kikeverjük a tejföllel és ízlés szerint mustárral, cukorral, borssal (Judit javaslata szerint pl. 2 evőkanál mustár, 1,5 evőkanál porcukor, fél mokkáskanál őrölt bors). Természetesen lehet házi majonézből is csinálni.
A tésztás keverékhez hozzáadjuk a majonézes-tejfölös mártást és alaposan összevegyítjük. A tetejét snidlinggel díszíthetjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Judit megjegyzése: "Érdemes akár egy éjszakát is állni hagyni, úgy jobban összeérnek az ízek. Fontos, hogy jó minőségű legyen a tészta, mert a vacak szétfővősből nem az igazi. :)".
Az elmúlt hetekben kétszer is volt szerencsém megkóstolni ezt a finom, majonézes tésztasalátát. Már többen is várjátok a receptjét, amit sikerült megszereznem, ezért gyorsan közzé is teszem.
Először keresztmamám készítette el a családi kerti partira. Olyan aranyos és lelkes volt, Imit titokban odahívta magához a konyhába, hogy kóstolja meg, szerinte ízleni fog-e nekem. Hát persze, hogy ízlett! Hiszen csupa olyan dolog van benne, amit szeretek. Ráadásul nemcsak az én, hanem a családom többi tagjának is elnyerte a tetszését, így biztos, hogy én is meg fogom csinálni.
Hagymát apróra vágjuk, sóval kis citromlével meglocsoljuk, kicsit állni hagyjuk. Zöldségeket lereszeljük és összekeverjük. Tejföl, majonéz, mustár, cukor, borsot összekeverjük. Le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA petrezselymet alaposan megmossuk, leszárítjuk, majd a levélkéket lecsipkedjük a levélnyélről. A lilahagymát vékony karikákra vágjuk. A metélőhagymát finomra vágjuk. Az öntethez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉSE: Személyenként 1-2 tojást keményre főzünk, lehámozzuk, kettévágjuk (1/3 a tetejéből). Sárgájukat óvatosan kiemeljük, a tojásfehérjéket egy tálra rakjuk. A tojássárgáka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1/2 kg vecsési káposztát kimosunk, falapkán felvagdaljuk, és egy csomó megmosott, karikára vágott hónapos retket és egy csomó fiatal hagymát szeletelünk bele (tegyük bele a megmoso...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű