burgonya 1000 g
víz 200 ml
kristálycukor 1 ČL
só 2 ČL
fekete bors, őrölt ½ ČL
napraforgó olaj 2 evőkanál
ecet 2 evőkanál
répa 350 g
hagyma 350 g
csemege uborka 200 g
burgonya 1000 g
A krumplit héjában vízben puhára főzzük. A vizet leöntjük, és a krumplit hűlni hagyjuk. Megpucoljuk és karikákra vágjuk.
2.
víz 200 ml • kristálycukor 1 TK • só 2 TK • fekete bors, őrölt ½ TK • napraforgó olaj 2 EK • ecet 2 EK
Vízből, cukorból, sóból őrölt borsból, olajból és ecetből páclevet készítünk, majd hűlni hagyjuk.
3.
répa 350 g • hagyma 350 g • csemege uborka 200 g
A répát megpucoljuk, megmossuk, karikákra vágjuk majd puhára főzzük (a legjobb pára felett). A hagymát félbevágjuk, majd apróra vágjuk. Az uborkát karikákra vágjuk.
4.
A krumplit, répát, hagymát és az uborkát összekeverjük, majd leöntjük a kihűlt páclével és összekeverjük. A végére mustárt keverünk hozzá. Az így elkészített krumplisalátát hűtőbe helyezzük és tálalásig néhányszor megkeverjük.
Kiváló krumplisaláta zöldséggel, köretként rántott húsokhoz ajánljuk.
Vékonyra reszelt sárgarépa, kukorica, vékonyra szeletelt hagyma összekeverve. Ráöntünk egy masszát, ami majonéz, tejföl, mustár, só, bors, szerecsendió keveréke. Édes változa...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElőkészítjük és egy nagyobb lehetőleg üveg tálba tesszük a hozzávalókat. A virslit megfőzzük és fél cm vastagra karikázzuk. A retket tisztítás után fél főre vágjuk (nem kell hajszá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMegfőzzük a bulgurt, közben feldaraboljuk a paradicsomokat, kettévágjuk a mozzarella golyókat, felaprítjuk a bazsalikomot. 15 perc után összekeverjük a bulgurt, ráöntjük az olívao...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalámit, uborkát, paprikát kis kockákra vágjuk. Egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kukoricát és borsót. Sózzuk, borsozzuk. Az öntethez a ketchupot, mustárt, loajat, ecetet, chilisz...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: Könnyű