1 kg burgonya
só
1/2 szál kolbász
20 dkg füstölt-főtt sonka (vagy tarja)
1 nagy fej hagyma
kevés zsiradék
só, bors
3 dl tejföl
1 tojás
2-3 ek. olaj
20-30 dkg reszelt sajt
A burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Ha megpuhult, leszűrjük és 1-2 ek. vajjal, egy villa segítségével összetörjük. Az összetört burgonyát egy hőálló edény aljába simítjuk.
A hagymát apróra felvágjuk, majd 1-2 ek. olajon megdinszteljük. Ha kész, a burgonya tetején eloszlatjuk.
Rárakjuk a szeletekre vágott kolbászt és az apró kockára vágott füstölt-főtt sonkát (vagy tarját).
A tejfölt kikeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk, majd a rakott burgonya tetejére csurgatjuk.
Megszórjuk bőven reszelt sajttal, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Friss tejföllel, savanyúsággal kínáljuk.
Megtisztítjuk a sóskát, utána zsíron megpároljuk 1 dl. vízzel. Addig pároljuk, amíg teljesen szétfő. Készítünk egy habarást "cukor, liszt, tej" hozzáöntjük a sóskához. Ha még ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit meghámozzuk és lereszeljük, majd egy picit kinyomkodjuk mert levet ereszt. Ezt követően egy tálba tesszük és hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a lisztet, a zúzott fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húshoz keverjük a hozzávalókat, pici gombócokat formálunk belőle, és félretesszük. 2. Elkészítjük a pörkölt alapot: a hagymát apróra vágjuk, 3 ek olajon megpároljuk, bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott hagymát olívaolajon üvegesre pároljuk. Majd rádobjuk a csíkokra vágott sonkát. A szeletekre vágott fokhagymagerezdeket és az apróra felvágott petrezselymet hozzás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű