menu

Családireceptkönyv.hu

Szemesi csirkepaprikás


Írta:

Elk. idő: 1óra 45 perc
Adag: 6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 db csirke (az aprólékból levest készíthetünk)
1 evő kanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál só
1 db paradicsom
1 édes paprika
1 csípős paprika ( díszítés)
10 dkg házi füstölt szalonna
1 db nagy vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál édes paprikakrém
1 kispohár tejföl
1 evőkanál liszt

Elkészítés:







Lepirítjuk a kockára vágott szalonnát,kiszedjük a pirosra sült pörcöket. A visszamaradt zsírba beletesszük a forgóknál felaprított csirkehúst. Körbekapatjuk. Ráöntjük a felkockázott vöröshagymát és a felaprított fokhagymát. Meghintjük az őrölt pirospaprikával és ízlés szerint sóval. Egy percig kis lángon pirítjuk és felöntjük 2-3 dl vízzel és rövid lével pároljuk.
15-20 perc után hozzáadjuk az aprított paprikát és paradicsomot. Ezután fedő nélkül tovább pároljuk. Hozzákeverjük a paprika krémet. Közben elkészítjük a tejfölös habarást ( 1 kispohár tejfölt egy evőkanál liszttel és 3 evőkanál vízzel csomómentesre keverünk ).
Ezzel sűrítjük be az ételt. Ami 3-5 perc további főzést jelent.
Nokedlivel tálaljuk.

Szemesi csirkepaprikás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tibor
Mézes-chilis csirkepác
Mézes-chilis csirkepác

A csirkehúst megtisztítjuk (a bőrét rajta hagyjuk), sózzuk és borsozzuk. Összekeverjük a pác hozzávalóit, majd jól megforgatjuk benne a húsokat. A maradék pácot a halom tetejére ön...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Tárkonyos csirkemell
Tárkonyos csirkemell

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A húst mossuk, szárítjuk, hosszában kettévágjuk, majd átlósan kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A húst sóval, borssal fűszerezzük, megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csípős-joghurtos csirkeszárny
Csípős-joghurtos csirkeszárny

A megtisztított csirkeszárnyakat a porcoknál elvágjuk. A szárnyvégeket eltávolítjuk, a többi húst megsózzuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk a darabokra vágott szárzell...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában
Csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában

A húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet...

Elkészítési idő: 45erc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk