35 dkg trappista sajt
10 dkg natúr camping sajt
5 dkg juhtúró
3 db medve kockasajt (natúr)
db vöröshagyma
1 evőkanál görög joghurt
1 evőkanál utifűmaghéj
4 szelet Pápai gépsonka
csipetnyi só
zöld fűszernövény: kapor, metélőhagyma,petrezselyemzöld
1-2 szelet kápia paprika
Először kb. fél liter vizet felforralunk, közben sajtot folpackba csomagoljuk, majd sütőzacskóba tesszük és forrásban lévő vízbe rakjuk kb 20-25 percre, ha nem puhult meg egészen tegyük még vissza egy kicsit (a kezünkkel érezni fogjuk)Közben elkészíthetjük a tölteléket, a camping sajtot összekeverjük a mackósajttal, a joghurttal, az apróra vágott zöld fűszernövényekkel, pritamin paprikával, az útifűmaghéjjal. Ha szükség sózzuk ( a juhtúró sós).
A megpuhult sajtot (míg forró) nyújtsuk ki vékonyra, téglalap alakúra, én a folpakra nyomkodtam így ezzel könnyen lehetett tekerni.
Rakjuk rá a sonkaszeleteket, majd kenjük meg a sajtkrémmel és tekerjük fel.
Tegyük alufóliába és néhány órára tegyük hűtőbe. Utána könnyen lehet szeletelni..Jó étvágyat kívánok hozzá!:-)
Vacsorára, tízóraira kiváló,de akár ünnepi ételnek is jó.
Tags: jajtjuhtúrókaporútifűmaghéjzöld fűszerek
Hétvégén sajttekercset készítettem,nagyon sok zöld fűszernövénnyel. Természetesen mindenki saját ízlése szerint variálhatja. Néhány alkalommal már használtam útifű maghéjat. Rostban gazdag, laktató és a tölteléket is jól összetartja. legközelebb többet teszek belőle:-).
1. A céklát megfőzzük. 2. Ha jó puhára főtt, kivesszük a vízből. 3. Meghámozzuk, vékony szeletekre felszeljük, megsózzuk, és üvegbe rakjuk. 4. Hozzáadunk 1 szál tormát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKéses aprítóba az egésszel, és csak nyomd a gombot, amíg krémes nem lesz. Néha kapard le az edény faláról egy spatulával, hogy ne maradjanak benne darabok. Egy perc, és kész is vag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsíkhámozóval kidíszítjük, karikára vágjuk az uborkát. (24 db) A tojásokat megfőzzük, szintén karikára vágjuk és az uborkára rakjuk. Kiskanál majonéz, majd a felcsavart sonkát ráte...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű