0 dkg. csavart tészta ( fusilli )
35 dkg. darált hús
5 dl sűrített paradicsomlé
1 fej hagyma
20 dkg reszelt sajt
olaj
só
bors
oregánó
bazsalokom
A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, forró olajon megdinszteljük.
Hozzákeverjük a darált húst, sót, borsot, és a fűszereket.
Kevés vízze készre pároljuk a húst.
Ezután paradicsompürével összekeverjük.
Ha szükséges felönthetjük még egy kevés vízzel igény szerint mielőtt levesszük a tűzhelyről, ha kevés a szaftja.
A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd összekeverjük az olajjal, hogy ne ragadjon.
Tálaláskor a paradicsomos, húsos keverékkel leöntjük, és reszelt sajttal behintjük.
Tehát 10 dkg liszt, 1 tojás alaposan összegyúr. Én a hagyományos módon letakarítottam a munkapultot, kimértem és rászórtam a lisztet, a közepébe beleütöttem a tojásokat és gyúrtam....
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KözepesTedd fel a tésztát főni. Figyelj arra, hogy ne főzd túl, és amikor leszűröd, tegyél félre egy keveset a főzővizéből. (Ez egy olasz trükk a még ízesebb, még sűrűbb szószokhoz – lásd...
Elkészítési idő: 12 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverem, és pihentetem legalább 30 percig. A paradicsomszószt felteszem főni, beleteszem a ketchupot, cukorral és fűszerekkel ízesítem. A tésztát kiny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pizzatésztát hosszúkás téglalap alakura kézzel vagy sodrófával kinyújtom majd bacon szalonna szeleteket rakok a tésztára és megszórom sajtal. Lényeges, hogy a bacon szelet felett...
Elkészítési idő: 15-20 perc Nehézség: Könnyű