50 dkg sertéshús
1 közepes fej vöröshagyma
3 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem (fehér répa )
20 dkg krumpli
fűszerpaprika ízlés szerint
só, bors ízlés szerint
olaj
1 tk őrölt kömény
2 gerezd fokhagyma
Csipetkéhez:
1 egész tojás
Liszt, annyi, hogy jó sűrű tészta legyen
A hagymát és a zöldségeket megtisztítjuk.
A hagymát kockára, a zöldségeket pedig karikára vágjuk.
A húst is kockára vágjuk,
A hagymát megdinszteljük az olajon.
Megszórjuk ízlés szerint sóval, pirospaprikával, borssal, fűszerköménnyel, jól összekeverjük, és beletesszük a kockára vágott húst.
Kb, 20 percig fedő alatt pároljuk.
Majd hozzátesszük a zöldségeket, sárgarépát, petrezselymet (a burgonyát nem), így is pirítjuk egy kicsit, aztán felöntjük 2,5-3 l vízzel.
Kis lángon főzzük, mikor már puhulnak a zöldségek és a hús, akkor beletesszük a burgonyát, és tobabb főzzük.
A tojásból,lisztből keményebb galuskatésztát keverünk,és kanállal beleszaggatjuk a levesbe,puhára főzzük.
A húst úgy készítjük el, mint a pörköltet. A hagymát olajon/zsíron megdinszteljük, rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk(itt az egész borsot használjuk), paprikázzuk, majd lassú tűz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst bepanírozzuk, kókuszzsírral vékonyan kikent tepsibe tesszük, megkenjük joghurttal (tejföllel helyettesíthető) és megszórjuk light sajttal. Légkeverésesen 30-35 perc alatt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hust megmossuk es a kozepebe lyukat furunk betoltjuk aszalt szilvaval ,majd befuszerezzuk es megkenjuk zsirral a tetejet .Vegul becennel betekerjuk .Sutobe tesszuk lassu tuz...
Elkészítési idő: 2,5 ora Nehézség: KönnyűA darált húst, a felszeletelt hagymát, az 1 tojást, a sót és a borsot tedd keverd jól össze. A sütőt melegítsd elő 190 fokra. Egy tepsit, vagy hőálló edényt kenj ki vajjal és szó...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű