1 kg krumpli
1 kozepes fej hagyma
so,bors
vegeta (elhagyhato)
kolbasz
olaj,vagy zsir
A krumplit megfozzuk héjában
Hulni tesszuk
A hagymat apro kockakra vagjuk,es keves olajon,vagy zsiron, aranysargara piritjuk
Ekkor,egy kis vizzel (kb. 1/2 dl ) felontjuk,es hozzatesszuk a sot,borsot,vegetat
Hagyjuk,hogy parolodjon a hagyma
Amikor szinte elfotte a vizet,akkor hozza tesszuk a kockakra vagott fott krumplit
Egyutt is sutjuk nehany percig
Amikor erezzuk,hogy az alja kezd odasulni,akkor kesz van...
A kolbaszt bevagdossuk es megsussuk olajban,vagy zsirban...egy keves vizet is tehetunk ,hogy puhabb legyen...
Az egészet összegyúrni.Vizes kézzel diónyi golyókat formálni, morzsába forgatni, v. nélküle. 1 óra hűtő.Olajban 6-8 perc sütés.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet az ételízesítővel és az olajjal odateszem főni,mikor fő beleteszem a rízset és a zöldségeket,mikor újra felfő kis lángon puhára főzöm. Szaftos-tejfölös húsok mellé, ránt...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűMeghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük. Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beled...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket összeturmixoljuk a kacsazsírral, ízlés szerint sózzuk, vegetázzuk. Nagyon krémes, ízletes krémet kapunk belőle. Tökéletes kiegészítője sülteknek, de akár kolbásszal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű