menu

Családireceptkönyv.hu

KÁPOSZTALEVES HÚSGOMBÓCCAL


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 4 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg káposzta
1/2 kg darált hús
1 kis fej hagyma
zöld kapor
1 leves kocka (elhagyhato)
olaj a hagyma parolasahoz
2 evokanal sűrített paradicsom
so, bors, keves piros paprika

Husgomboc :

1 nagy, vagy 2 kis tojas
keves so es bors
Ereszték :
1 evokanal liszt
keves viz

Elkészítés:


A hagymat aprora vagom es keves olajon üvegesre piritom
Sozom,borsozom,paprikazom,es felontom keves vizzel,hogy a paprika ne egjen meg
Hozza adom a kockakra vagott kaposztat,felontom annyi vizzel,hogy ellepje (a kaposzta is enged vizet fozes kozben)
Kozben elkeszitem a husgombocot
A daralt hushoz hozza adom a tojast,sot,borsot, es jol osszegyurom
Amikor a kaposzta felig mefott,akkor hozza teszem a gombocokat, a zöld kaport,a suritett paradicsomot, leves kockat
Ha szukseges vizzel potolom (attol fugg,hogy mennyire sűrű levest akarunk kesziteni
Addig fozom, ameddig a kaposzta megpuhul, es a gomboc is megfő
Elkeszitem az ereszteket
A lisztet elkeverem keves vizzel csomomentesre,teszek hozza a levesbol is, elkeverem, es a leveshez adom
Hagyom meg nehany percig főni...

KÁPOSZTALEVES HÚSGOMBÓCCAL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zellerkrémleves
Zellerkrémleves

Végy elő egy levesfőzésre alkalmas lábast, karikázd fel a hagymát, majd olvaszd fel a vajat, és egy kicsit dinszteld meg rajta. A zellergumót tisztítsd meg, vágd közel egyforma mér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombaleves
Gombaleves

1. A gombát kis darabokra vágjuk. 2. A hagymát az olajban puhára pároljuk, pirospaprikát szórunk rá, és a gombát hozzáadjuk. 3. Fedő alatt 5-6 percig pároljuk, a tűzről lev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyú malacleves
Savanyú malacleves

A húst 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csorba
Csorba

A répát és a zöldséget vékony szálra, csíkra reszeljük, és olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst és felengedjük fél liter vízzel és félpuhára pároljuk. Ezu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk