1 kg káposzta
1/2 kg darált hús
1 kis fej hagyma
zöld kapor
1 leves kocka (elhagyhato)
olaj a hagyma parolasahoz
2 evokanal sűrített paradicsom
so, bors, keves piros paprika
Husgomboc :
1 nagy, vagy 2 kis tojas
keves so es bors
Ereszték :
1 evokanal liszt
keves viz
A hagymat aprora vagom es keves olajon üvegesre piritom
Sozom,borsozom,paprikazom,es felontom keves vizzel,hogy a paprika ne egjen meg
Hozza adom a kockakra vagott kaposztat,felontom annyi vizzel,hogy ellepje (a kaposzta is enged vizet fozes kozben)
Kozben elkeszitem a husgombocot
A daralt hushoz hozza adom a tojast,sot,borsot, es jol osszegyurom
Amikor a kaposzta felig mefott,akkor hozza teszem a gombocokat, a zöld kaport,a suritett paradicsomot, leves kockat
Ha szukseges vizzel potolom (attol fugg,hogy mennyire sűrű levest akarunk kesziteni
Addig fozom, ameddig a kaposzta megpuhul, es a gomboc is megfő
Elkeszitem az ereszteket
A lisztet elkeverem keves vizzel csomomentesre,teszek hozza a levesbol is, elkeverem, es a leveshez adom
Hagyom meg nehany percig főni...
Végy elő egy levesfőzésre alkalmas lábast, karikázd fel a hagymát, majd olvaszd fel a vajat, és egy kicsit dinszteld meg rajta. A zellergumót tisztítsd meg, vágd közel egyforma mér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gombát kis darabokra vágjuk. 2. A hagymát az olajban puhára pároljuk, pirospaprikát szórunk rá, és a gombát hozzáadjuk. 3. Fedő alatt 5-6 percig pároljuk, a tűzről lev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA répát és a zöldséget vékony szálra, csíkra reszeljük, és olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst és felengedjük fél liter vízzel és félpuhára pároljuk. Ezu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű