menu

Családireceptkönyv.hu

KOCSONYA NEM ZSÍROSAN


Írta:

Elk. idő: 5 ora
Adag: 4-6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 darab sertés köröm
sertésbőr
1 kg. sertéscomb

szemesbors
1 fej fokhagyma
1 fej hagyma
1 tasak zselatin

Elkészítés:


A sertes kormoket es a sertesbort jol megtisztitottam, es lesuroltam allando folyoviz alatt.
Utana a kormoket egy eles kessel, hosszaban kette vagtam.
Egy nagy edenyben beletettem a kormoket, sertesbort, es a megmosott sertescombot.
A sertescombot egybe tettem bele.
Fuszereztem, so,bors,fokhagyma,hagyma.
Felontottem annyi vizzel, hogy jol ellepje.
Amikor habozni kezdett, akkor a vizet leontottem rola, es felontottem friss vizzel, annyival ami jol ellepi.
Nagyon lassu tuzon, eppen,hogy gyongyozzon, puhara foztem.
Utana kicsontoztam a kormoket, ugy, hogy a bort is eltavolitottam.
A megfott sertesbort is eldobtam.
A levet leszurtem, hozzaadtam a zselatint amit elore keves vizben feloldottam.
Tetszes szerint utana lehet fuszerezni, de ne tegyunk bele sok sot, mert akkor nem dermed meg.
A kirakott talakban izles szerint fokhagymat tettem preselve, raraktam a kezzel szetszedett husokat, utana raontottem a kocsonya levet.
Reggelig hagytam dermedni, utana egyenkent lefoliaztam, es a hutobe tettem...

KOCSONYA NEM ZSÍROSAN

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Göngyölt fasírt
Göngyölt fasírt

A zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos vízbe. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a zsírban üvegesre pároljuk. A darált húsba beletesszük a kinyomkodott zsemlét, a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gonda
Sült oldalas
Sült oldalas

Elsőként az oldalast vágjuk fel a csontok mentén tetszés szerinti darabokra. A magam részéről a vastagabb részeknél csontonként darabolom, ahol vékonyabb az oldalas, ott két csontr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Mustáros, barna sörös tarja
Mustáros, barna sörös tarja

A pác hozzávalóit összeturmixoljuk, majd egy éjszakára belefektetjük a hússzeleteket. Másnap először grillen körbepirítjuk, majd nagyjából 20 perc alatt tovább sütjük, úgy, hogy o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Borsos tokány
Borsos tokány

◾️A húst felcsíkozzuk. ◾️A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük majd a pörcöt félretesszük. ◾️A maradék zsíron megpirítjuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a húst és feh...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk